Kalenteri

 • 01
  01.Kesäkuu.Perjantai

  18:00 -16:30
  2018.06.01-2018.06.03
  Elontuli Kurssikeskus
  Merkniementie 94, 09120 Karjalohja (Lohja)

  Yogi Andre Riehl on opiskellut Joogaa vuodesta 1972; Hän on mm. Sri Ma Ananda Mayin ja Chandra Swami Udasinin oppilas. Hän oli myös läheinen ystävä Jiddu Krishnamurtin kanssa ja hän edelleen opettaa kansainvälisissä Krishnamurti- kokoontumisissa; Yogi Andre Riehl on Ranskan perinteisen joogaliiton puheenjohtaja; Joogaopettajien kouluttaja ja viiden Yoga-koulun perustaja Ranskassa; hän on myös kääntänyt kymmenkunta hengellistä teosta ja kirjaa sekä useita artikkeleita erikoislehdissä. Hän on osallistunut myös lukuisiin radio- ja televisio-ohjelmiin, ja hänet kutsutaan säännöllisesti kansallisiin ja kansainvälisiin joogakonferensseihin. Alun perin Ranskassa syntynyt André asui vuosia Himalajalla luostareissa, ennen kuin hän vietti useita vuosia Intiassa tutkien hengellisyyttä useiden tunnettujen opettajien ja erilaisten perinteiden keskuudessa.

  Nidrâ tarkoittaa unen ja joogan ”unionia” sanskritissa. Nidrâ jooga on täysin suullinen perinne, joka kuuluu Tantriseen koulukuntaan, ja sen opit ovat kulkeneet opettajalta oppilaalle pääasiassa henkilökohtaisen ja suoran kokemuksen kautta. Sitä ei pidä sekoittaa Jooga Nidra rekisteröityyn tavaramerkkiin ™, jota käytetään yleisesti asana-harjoitusten lopussa rentoutumiseen, stressin lievitykseen ja detoxiin.. Nidrâ jooga tuo laajentuneen tietoisuuden tilan syventämällä kykyä rentoutua ja samalla kykyä keskittyä. On vaikea kuvitella olevansa keskittynyt ja rentoutunut samanaikaisesti. Menemällä hyvin syvään rentoutumisen tilaan tuo meille mahdollisuuden kokea täydellisen antautumisen tila, tila jossa voimme tietoisesti tarkkailla elämän liikettä sen syvässä merkityksessä. Nidrân opeissa elämää pidetään ikuisesti jatkuvana dynaamisena prosessina, jolla ei ole alkua eikä loppua eikä siten myös mitään päämäärää, joka voitaisiin saavuttaa. Opit kertovat selkeästi, että elämässämme on pyhä ulottuvuus, joka on meille täysin luonnollista ja joka jokaisella ihmisellä on jo luonnollisesti olemassa. Me emme voi saavuttaa sitä, mutta voimme vain ymmärtää, että se on jo olemassa. Nidrân ehdottaman lähestymistavan tarkoituksena ei ole muuttaa mitään (ei edes sisäistä elämäämme) vaan ”nähdä”, ”tarkkailla” ja tunnustaa se, minkä olemme jo syvemmällä tasolla aina tunteneet. Nidrâ Yoga on täydellinen hengellinen polku, jossa ei ole paikkaa taikauskoille, uskomuksille tai saavutuksille.

  Nidrâ Yoga on henkinen harjoitus niille, jotka etsivät tasapainoa syvän rentoutumisen ja intensiivisen keskittymisen välille saavuttaakseen hiljaisuuden ja ilon tilan. Asioiden syvempi tarkastelu vaatii meiltä paljon avoimuutta, todellista halua kyseenalaistaa sekä selkeää mieltä. Näin voimme toivottaa tuntemattomatkin mahdollisuudet tervetulleiksi ratkaisuiksi. Tässä lähestymistavassa ei ole edistymistä tai kehittymistä. Viikonloppu koostuu teoreettisista luennoista, rentoutumisharjoituksista (maaten) ja keskittymisharjoituksista (istuen). Kurssikieli on englanti.

  Hinta: 380€ (earlybird 340 euroa 28.2.18 saakka). Sis. Opetuksen, majoituksen ja
  ruoan.

  Ilmoittautumiset:

  Karl +358(0)40–1951 973 kmiller@pt.lu Miska +358(0)40-5000717 miska.lietonen@gmail.com

   

 • 13
  13.Kesäkuu.Keskiviikko

  10:00 -17:00
  2018.06.13-2018.06.17
  Elontuli Kurssikeskus
  Merkniementie 94, 09120 Karjalohja (Lohja)

  Jos elämä on peli, jossa voi menestyä vain ymmärtämällä sen säännöt ja päämäärän henkisyyttä harjoittamalla, niin Luottamus ominaisuus, jonka tarvitset pelihahmollesi.

  Luottamusta voi rakentaa kasvattamalla omaa uskoaan itseensä ja elämään, vaikkapa toistamalla lausetta ”minä luotan elämään.” Tämä ei ole kuitenkaan retriitin tarkoitus, sillä noiden sanojen toistaminen vie meitä vain tiettyyn pisteeseen saakka.

  Retriitin tarkoitus on auttaa sinua löytämään kontakti sellaiseen sisäiseen voimavaraan, jonka pääosa ihmisistä on menettänyt pian syntymänsä jälkeen. Tuon voimavaran nimi on Luottamus. Se on konkreettinen energia ja substanssi, jonka voi tuntea, nähdä, kokea, maistaa, haistaa ja kokea. Ihan kuten mikä tahansa muukin tietoisuuden laatu.

  Kun tuo laatu on meissä läsnä, se mahdollistaa sen, että antaudumme elämälle. Itsellemme, todellisuudelle ja tuota kaikkea ruokkivalle tietoisuudelle. Emme enää sano; ”luotan elämään,” vaan todella toimimme luottavasti. Kuten pieni lapsi. Eivät lapset muistuta itseään luottamisesta ennen luottamista, he vain luottavat.

  Tiedät takuulla, että meissä on myös esteitä luottamukselle. Nämä esteet tulevat näkyvämmäksi, kun luottamus alkaa virrata meissä ja vaikuttaa meihin. Retriitillä työstämme yleisimpiä esteitä sen virtaamiselle meissä, jotta Luottamus alkaa vaikuttaa meihin ja mahdollistaa prosessin etenemisen. Olet erittäin tervetullut mukaan.

  – A.Löf

  ESIMERKKEJÄ TÄMÄN LAADUN PUUTTEESTA OVAT MM.

  • aurinko paistaa muille mutta ei minulle
  • en uskalla mukaan ”peliin”
  • passiivisuus ja/tai mukavuuden tavoittelu
  • päihtyneiden tilojen tavoittelu valoisuuden imitaationa
  • viha hyvyyttä ja sitä elämää kohtaan, joka hylkäsi meidät (usein tämä asia on tosin piilotettu itseltämme)
  • elämän merkityksen etsiminen sen elämisen sijaan
  • elämästä etäälle jääminen ja minulla ei ole niin väliä -kokemus
  • oman elinvoimaisuuden kieltäminen
  • valheellinen luottamus, joka tuntuu näytelmältä
  • maailma näyttäytyy egojen pelikenttänä, jonka ”luoja” on hylännyt

  RETRIITIN TARKOITUS
  on auttaa saamaan kontakti Luottamuksena tunnettuun tietoisuuden laatuun sekä työstämään niitä esteitä, jotka estävät sen virtaamisen meissä. Saat myös konkreettisia työkaluja sekä kasan opetuksia, joita harjoittaa arjessasi Luottamuksen syventämiseksi. Ammennettavaa riittää kuukausiksi retriitin jälkeenkin.

  Työskentelytapa perustuu tietoisuuden lisääntymiseen. Käytämme toimivaksi todennettuja opetuksia ja menetelmisä apunamme, jotta näemme itsemme paremmin ja pystymme siten menestymään paremmin henkisyydessä, ihmissuhteissamme, työelämässämme ja elämän tarjoamissa haasteissa.

  Toisinsanottuna, haluamme menestyä pelissä nimeltä elämä, samalla kun syvennämme ymmärrystä itsestämme tuon pelin luojana. Rakkautena, tyhjyytenä ja tietoisuutena, joka on todellisuuden ja itsemme perimmäinen olemus.

  Retriitti alkaa 13.6 kello 10.00 ja päättyy 17.6 kello 17.00.

  Hinta on 620€. Varaa paikkasi täältä: https://aarolof.typeform.com/to/EltKAw

 • 21
  21.Kesäkuu.Torstai

  16:30 -16:00
  2018.06.21-2018.06.24
  Elontuli Kurssikeskus
  Merkniementie 94, 09120 Karjalohja (Lohja)

  Päivänseisaukset ovat voimakkaita kohtia vuoden kierrossa ja näiden ainutlaatuisten hetkien energeettiset ominaisuudet ovat tärkeitä luonnon kierrossa. Ihmisinä voimme avautua näille ominaisuuksille ja antaa niiden vahvistaa oman elämämme luonnollisia kiertoja ja transformatiivisia prosesseja.
  Työpaja tulee olemaan aistiemme juhlaa ja eri elementtien tutkimista ulkona luonnossa.
  Tämä on kutsu sinulle syleillä koko luonnollista olemustasi, toivottaen tervetulleeksi kaiken mitä nykyhetkeesi kuuluu, kunnioittaa kaikkia upeita lahjoja joita elämä tarjoaa ja herättäen sinussa impulssin ottaa kaikki merkitykselliset askeleet, jotka tahdot ottaa.

  Syvennämme 5rytmin-tanssiharjoittelua upeiden livemuusikoiden tahdittamina ja laajennamme käsitystämme ajasta ja tilasta keräten niin paljon makua jokaisesta liikkeestä kuin mahdollista.
  Tämä pitkä viikonloppu on omistettu tanssille, tutkimukselle, levolle ja yhteyden ottamiselle sinun todelliseen luontoosi.
  Meillä on tanssi sessioita majesteetillisessa puisessa studiossa ja ulkona järven rannalla yhteydessä ympäröiviin luonnon elementteihin. Nuotio hetket, tanssi illan pimeydessä luonnossa ja sauna ovat myös osa matkaa!

 • 24
  24.Kesäkuu.Sunnuntai

  18:00 -14:00
  2018.06.24-2018.06.28
  Elontuli Kurssikeskus
  Merkniementie 94, 09120 Karjalohja (Lohja)

  Meillä on ilo järjestää syvän levon meditaatioretriitti neljättä kertaa Suomessa ja saada Jaya Ashmore tänne opettamaan!

  Jaya (jayaashmore.org) on ohjannut meditaatioretriittejä eri puolilla maailmaa vuodesta 1999 kannustaakseen ihmisiä elämään hereillä. Jayan opetus ammentaa hänen monikymmenvuotisesta kokemuksestaan theravada-, zen- ja tiibetinbuddhalaisuudesta, advaita vedanta -perinteestä, joogasta, syväekologiasta ja uusista kehollisista lähestymistavoista. Muita vaikutteita ovat kristillinen perhetausta, pitkä ystävyys henkisiin harjoittajiin Intiassa ja 20 vuotta permakulttuurin ja japanilaisen hoitomuodon, jin shin jyutsun parissa. Suurimman osan aikuisikäänsä Jaya on asunut Intiassa ja asuu nyt Kataloniassa Koillis-Espanjassa.

  Jaya painottaa sopivan yrittämisen määrän ja vapauttavan oivaltamisen löytämistä ja suosittelee siksi nykyään syvän levon kautta tapahtuvaa meditaatiota. Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.

  Jaya ohjaa erinomaisesti eri meditaatiotekniikoita kuten tietoista läsnäoloa ja rakastavaa ystävällisyyttä, mutta korostaa jokaisen kykyä löytää itse tuntuma omaan polkuunsa.

  Retriitti pidetään hiljaisuudessa. Meditaatio-ohjauksen lisäksi Jaya tarjoaa päivittäin opetuspuheen ja mahdollisuuden yksilötapaamisiin kanssaan. Kaikki opetus on englanniksi. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan meditaatiota makuuasennossa, mutta myös istuminen käy hyvin. Ohjelmassa on lisäksi kävelymeditaatiota, työmeditaatiota, tietoista liikettä ja vapaaehtoista meditatiivista laulamista.

  Retriitti sopii kaikille kokemuksen määrästä riippumatta; aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvitse olla.

  Retriitin perushinta on 190€ (ei sisällä mahdollisia lahjoituksia opettajalle ja järjestäjille), mutta on mahdollista maksaa myös vähemmän tai enemmän. Voit hakea retritiille täyttämällä hakulomakkeen ja maksamalla varausmaksun. Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

  Voit kysyä lisää osoitteesta opendharmafinland@gmail.com tai Tuulikki Hukalta (050 432 9241, ilmoittautuminen ja maksut) ja Reita Lounatvuorelta (050 573 5768, muut kysymykset).