fbpx
< 2019 >
Maaliskuu 24
  • 24
    24/03/2019

    Nidrâ Yoga – viikonloput André Riehlin kanssa Osa 1

    18:00 -17:00
    24/03/2019-24/03/2019

    Nidrâ tarkoittaa unen ja joogan ”unionia” sanskritissa. Nidrâ jooga on täysin suullinen perinne, joka kuuluu Tantriseen koulukuntaan, ja sen opit ovat kulkeneet opettajalta oppilaalle pääasiassa henkilökohtaisen ja suoran kokemuksen kautta. Sitä ei pidä sekoittaa Jooga Nidrâ rekisteröityyn tavaramerkkiin ™, jota käytetään yleisesti asana-harjoitusten lopussa rentoutumiseen, stressin lievitykseen ja detoxiin.

    Nidrâ jooga tuo laajentuneen tietoisuuden tilan syventämällä kykyä rentoutua ja samalla kykyä keskittyä. On vaikea kuvitella olevansa keskittynyt ja rentoutunut samanaikaisesti. Menemällä hyvin syvään rentoutumisen tilaan, tuo se meille mahdollisuuden kokea täydellisen antautumisen tilan, tilan jossa voimme tietoisesti tarkkailla elämän liikettä sen syvässä merkityksessä. Nidrân opeissa elämää pidetään ikuisesti jatkuvana dynaamisena prosessina, jolla ei ole alkua eikä loppua, eikä siten myös mitään päämäärää joka voitaisiin saavuttaa. Opit kertovat selkeästi, että elämässämme on pyhä ulottuvuus, joka on meille täysin luonnollista ja joka jokaisella ihmisellä on jo luonnollisesti olemassa. Me emme voi saavuttaa sitä, mutta voimme vain ymmärtää, että se on jo olemassa. Nidrân ehdottaman lähestymistavan tarkoituksena ei ole muuttaa mitään (ei edes sisäistä elämäämme) vaan ”nähdä”, ”tarkkailla” ja tunnustaa se, minkä olemme jo syvemmällä tasolla aina tunteneet. Nidrâ Yoga on täydellinen hengellinen polku, jossa ei ole paikkaa taikauskoille, uskomuksille tai saavutuksille.

    Nidrâ Yoga on henkinen harjoitus niille, jotka etsivät tasapainoa syvän rentoutumisen ja intensiivisen keskittymisen välille saavuttaakseen hiljaisuuden ja ilon tilan. Asioiden syvempi tarkastelu vaatii meiltä paljon avoimuutta, todellista halua kyseenalaistaa sekä selkeää mieltä. Näin voimme toivottaa tuntemattomatkin mahdollisuudet tervetulleiksi ratkaisuiksi. Tässä lähestymistavassa ei ole edistymistä tai kehittymistä. Viikonloppu koostuu teoreettisista luennoista, rentoutumisharjoituksista (maaten) ja keskittymisharjoituksista (istuen). Kurssikieli on englanti.

    Viikonloppujen ohjaaja

    Yogi André Riehl on opiskellut Joogaa vuodesta 1972. Hän on mm. Sri Ma Ananda Mayin ja Chandra Swami Udasinin oppilas. Hän oli myös läheinen ystävä Jiddu Krishnamurtin kanssa ja hän edelleen opettaa kansainvälisissä Krishnamurti- kokoontumisissa. Alun perin Ranskassa syntynyt André asui vuosia Himalajalla luostareissa, ennen kuin hän vietti useita vuosia Intiassa tutkien hengellisyyttä useiden tunnettujen opettajien ja erilaisten perinteiden keskuudessa. André on Ranskan perinteisen joogaliiton puheenjohtaja, joogaopettajien kouluttaja ja viiden Yoga-koulun perustaja Ranskassa. Hän on kääntänyt kymmenkunta hengellistä teosta ja kirjaa sekä useita artikkeleita erikoislehdissä. André on osallistunut lukuisiin radio- ja televisio-ohjelmiin, ja hänet kutsutaan säännöllisesti kansallisiin ja kansainvälisiin joogakonferensseihin.

    Ajankohdat

    22 – 24.3.2019
    20 – 22.9.2019
    15 – 17.11.2019

    Viikonloput alkavat perjantaina klo 18.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 17.30.

    Hinta ja ilmoittautuminen

    1170€ (sis.kolmen viikonlopun opetuksen, majoituksen ja ruoat).
    Tai 450€ / viikonloppu

    Early Bird -hinta kolmesta viikonlopusta 1120€ kun maksat 15.2.2019 mennessä! Tai 420€  / viikonloppu!