fbpx
< 2021 >
Marraskuu 22
  • 22
    22/11/2021

    Syvän Levon Meditaatioretriitti, opettajana Noon Baldwin

    17:00 -18:00
    22/11/2021-25/11/2021
    Merkniementie 94, 09120 Karjalohja (Lohja)

    ”This pandemic is a portal, a gateway between one world and the next. We can choose to walk through it dragging the carcasses of our prejudice and hatred, our avarice, our data banks and dead ideas, our dead rivers and smoky skies behind us. Or we can walk through lightly with little luggage, ready to imagine another world. And ready to fight for it.” —Arundhati Roy

    Retriitin teemana on muutos. Miltä muutos ja muutoksessa oleminen tuntuu ja miten se kulkee meissä ja meidän lävitsemme, joskus huomaamattomana tihkuna, toisinaan vetäen jalat altamme.

    Syvän levon retriitillä osallistujia ohjataan luopumaan pyrkimyksestään ”meditoida hyvin”. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan makuumeditaatiota, mutta myös istumameditaatio käy hyvin. Meditaatioasentoa saa vapaasti muuttaa ennen meditaatiota ja sen aikana. Rennossa asennossa on helpompi päästää irti kehon ja mielen syvistä jännityksistä. Silloin halu onnistua tai ”olla joku” ei ole niin hallitseva, ja on mahdollista löytää ja kehittää aidompi yhteys omaan itseensä, maailmaan ja muihin ihmisiin.

    ”Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.” —Jaya Ashmore

    Kuka retriitillä opettaa?

    Noon on kiinnostunut monenlaisista henkisistä perinteistä, ja hän onkin saanut vaikutteita monesta suunnasta: Jaya Ashmoren (Open Dharma) retriiteiltä ja kursseilta vuodesta 2008 lähtien, Ajahn Chah’n buddhalaisesta traditiosta, tiibetinbuddhalaisuudesta, meditatiivisesta laulamisesta sekä hiljaisesta kävelemisestä ja liikkeestä. Hän nauttii siitä, miten perinteiset ja avoimet henkiset harjoitukset kohtaavat hänen sydämessään. Noonin kirjava elämänkokemus on johtanut vahvaan kykyyn kuunnella ja elävään harjoitukseen, jota hän mielellään jakaa.

    Noon on entinen sirkustaiteilija ja katuesiintyjä, joka jätti sirkuksen vuonna 2004 omistautuakseen henkiselle harjoitukselle. Hän on elänyt ja harjoittanut meditaatiokeskuksissa Ranskassa, Etelä-Afrikassa ja Amaravatin luostarissa Isossa-Britanniassa. Yhdessä Sumedha (Hannah) Bagshawin kanssa Noon perusti maanläheisen Ekuthuleni-retriittikeskuksen Ranskan Pyreneiden juurelle. Ekuthulenissa painotetaan meditaatiota ja ympäristötietoisuutta sekä näiden kahden yhdistämistä.

    Noonin tutkimuskenttiä ovat yhteyden luominen omaan uteliaisuuteemme ja energisyyteemme sekä henkisen harjoituksen kehollistuminen syvien kehoa maadoittavien meditaatioiden kautta. Hän on transsukupuolinen, kaksisieluinen ihminen.

    Mitä retriitillä tapahtuu?

    Retriitin päivittäiseen ohjelmaan kuuluu hiljaisia ja ohjattuja meditaatioita, meditatiivista kävelyä ja liikettä, opetuspuheita sekä taukoja lepoa tai omaa harjoitusta varten. Näiden lisäksi retriitillä on tilaa yksilötapaamisiin opettajan kanssa ja meditatiiviseen laulamiseen. Jokaista retriittiläistä pyydetään myös osallistumaan tunnin mittaiseen päivittäiseen työmeditaatioon, esimerkiksi vihannesten pilkkomiseen tai talon ylläpitosiivoukseen.

    Näiden harjoitusten kautta voimme kokoontua yhdessä rentoon hiljaisuuteen ja tutkia tämän hiljaisuuden kiinnostavia hedelmiä. Lisäksi Noon tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoisiin kokeileviin harjoituksiin, joihin kuuluu pyhien tekstien lukemista pienissä ryhmissä (lectura divina), piirtämistä ja musiikkia, fokusoinnin kannattelemana.

    Retriitti pidetään hiljaisuudessa, ja kaikki opetus on englanninkielistä. Se soveltuu kaikille aikaisemmasta meditaatiokokemuksesta riippumatta, myös aloittelijoille.

    Hinta ja ilmoittautuminen

    Retriitin perushinta on 350 € (tämän lisäksi tulevat mahdolliset lahjoitukset opettajalle ja järjestäjille). Olemme valmiita tukemaan harjoitustasi riippumatta tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi, joten myös pienemmän summan maksaminen on mahdollista. Jos taas haluat tukea jonkun toisen harjoitusta maksamalla enemmän, sekin on mahdollista ja tukesi otetaan kiitollisena vastaan.

    Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

    Voit kysyä lisää osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai puhelimitse: Ulla Sillanpää (040 536 4181, ilmoittautumiset ja maksut) tai
    Suvi Rinkineva (050 595 5628, muut kysymykset).

    Aiemmilta syvän levon retriittien osallistujilta:

    Oma harjoitukseni on vahvasti syvän levon lähestymistavan inspiroimaa. Itselleni tämä on tarjonnut syvän tavan avata kehoa, sydäntä ja mieltä; vapautusta liiallisesta tekemisestä ja suorittamisesta meditaatiossa; rohkaisua oman polkuni löytämiseen sekä luottamusta intuitiivisempaan tapaan ohjata harjoitustani ja elämääni, ja siihen, että voin antaa erilaisten prosessien tapahtua omalla painollaan.”
    − Anna Backholm

    ”En tiedä, mitä minulle oikein tapahtui vain viiden päivän aikana oliko se meditaatio, hiljaisuus, syvä lepo, Jayan opetukset, laulaminen, ruoka, luonto, yhteisö vai kaikki se mitä minulle tapahtui ennen retriittiä ja mikä johti minut tuohon paikkaan? Tiedän, että erillisyys on illuusio se oli kaikki tuo yhdessä, se oli koko elämä. Mutta jotakin avautui sisälläni ja sai minut tuntemaan kuin olisin tullut kotiin. Tuntui niin onnelliselta, kevyeltä, rentoutuneelta ja joskus taas olo oli raskas, unelias, ahdistunut, tunteikas ja prosessoin asioita, joskus ekstaattinen, aina täynnä kiitollisuutta. Voin sanoa, että retriitti muutti elämäni ja oli yksi parhaista kokemistani asioista. Vapauduin niin paljosta kivusta, josta osaa olin kantanut lapsuudesta asti. … Olin kuin epävireinen piano, ja nyt on kuin joku olisi virittänyt minut.”
    − Lari Miikkulainen

    Lämpimästi tervetuloa retriitille!