TAMMIKUU

Paritantra 1: 5-7.1.2018

Tänä päivänä parina ja perheenä eläminen tuo käsille monenlaisia haasteita. Elämän intensiivisyys ja rajattomat mahdollisuudet ajavat meitä helposti eri suuntiin. Tantrakurssi on luotu tuomaan iloa, nautintoa ja syvempää kohtaamista parisuhteeseen, leikkimielisyyttä unohtamatta.
 Kurssilla Pragita ja Sudeva luovat rakastavan ja tukea antavan ilmapiirin jossa parit voivat rentoutua ja löytää uudenlaisen yhteyden. Löydämme uusia eväitä kumppanimme kohtaamiseen ja intiimiin elämään. Meille tantra on kehon nautintoa, rentoutumista ja herkistymistä monilla eri tavoilla ilman paineita ja vaatimuksia. Tantristen harjoitusten avulla opimme hyväksymään itseämme sellaisena kuin olemme, tuntevina ja seksuaalisina ihmisinä. Opimme rakastamaan ja kuuntelemaan omaa kehoamme. Tantra auttaa meitä nauttimaan itsestämme ja omasta energiastamme ja sen myötä myös kumppanistamme. Voimme saada tantran metodeista uutta ymmärrystä, nautintoa ja hyväksyntää arkeen ja parisuhteeseemme.

Kurssilla:

– löydämme uudenlaisen yhteyden kumppaniimme

– löydämme kykyä syvästi ravitsevaan intimiyteen

– käytämme hengitystä energisoimaan ja voimaannuttamaan elämäämme

– kuljemme kohti kehon ekstaasia

– haemme terveitä rajoja ja hyvää kommunikaatiota

Lue lisää Tantrasta.

Viikonlopun hinta on 320e / hlö sisältäen 
täysihoidon. Katso lisätietoja kohdasta ilmoittautuminen.

Voit saapua perjantaina 5.1. kello 17.00 alkaen, 17.30 syömme yhdessä päivällistä ennen ryhmän alkua. Ryhmä päättyy sunnuntaina 7.1. kello 17.00.

Tantraa sinkuille  – Kohti iloa ja nautintoa 12 – 14.1.2018

Sinkkutantrakursseilla voit tutustua itseesi ja seksuaalisuuteesi tantristen harjoitusten ja meditaatioiden avulla turvallisessa ympäristössä omia rajojasi kunnioittaen. Se on ihana mahdollisuus tutustua omaan kehoon, itseen ja jakaa kokemuksia muiden kanssa. Teemme harjoituksia nais-mies pareina aina eri ihmisten kanssa. Otamme kurssille saman määrän miehiä ja naisia.

Useimmilla meistä on syvä kaipaus intiimiin ihmissuhteeseen ja kehon nautintoon. Löytämällä
 hyväksyntää, ja rakkautta omaa itseä ja kehoamme kohtaan voimme luoda terveitä ja ravitsevia 
ihmissuhteita. Syvemmän ymmärryksen ja itsetuntemuksen myötä opimme tekemään valintoja jotka tuovat uudenlaista hyvinvointia elämäämme.

Kurssilla:

– herkistymme kaikille aisteille

– ystävystymme koko kehomme kanssa ja tulemme kokonaisemmiksi

– käytämme hengitystä energisoimaan ja voimaannuttamaan kehoamme

– löydämme kykyä syvästi ravitsevaan intimiyteen

– kuljemme kohti kehon ekstaasia

– haemme terveitä rajoja ja hyvää kommunikaatiota

– avaudumme antamaan ja vastaanottamaan sydämen paikasta

Lue lisää Tantrasta.

Viikonlopun hinta on 340e / hlö sisältäen
 täysihoidon. Vahvista paikkasi kurssille kohdassa ilmoittautuminen.

Voit saapua perjantaina 12.1. kello 16.00 alkaen, 16.30 syömme yhdessä päivällistä ennen ryhmän alkua. Ryhmä päättyy sunnuntaina 14.1. kello 17.00.

Kehto Koulu: Vapaa tie moduuli 9

19. – 21.1.2018

Kehto Koulu on nykyaikainen henkinen koulu, joka antaa voimaa ja rohkeutta tutkia itseä kokonaisena, elää tietoista arkea ja löytää oma tosi ääni. Kehto Koulun opetuksen keskiössä on Vapaa Tie koulutus- ja kasvuohjelma. Koulutus on syvällinen, niin psykologinen kuin henkinen matka omaan itseen ja yhteyteen toisten kanssa.

Paritantra 2: 26 – 28.1.2018

Tämä kurssi on suunnattu paritantra ykkösen käyneille pareille. Syvennämme yhteistä matkaa tutustumalla kehon energiakeskuksiin eli chakroihin. Opimme tunnistamaan energiakeskukset omassa kehossamme ja avaamme niitä erilaisten harjoitusten avulla. Kohtaamme kumppaniamme eri energiakeskuksista käsin. Tantriset harjoitukset auttavat meitä löytämään syvempää yhteyttä itseemme ja sen myötä myös kumppaniimme.

Tantrakurssi on luotu tuomaan iloa, nautintoa ja syvempää kohtaamista parisuhteeseen, leikkimielisyyttä unohtamatta.
 Kurssilla Pragita ja Sudeva luovat rakastavan ja tukea antavan ilmapiirin jossa parit voivat rentoutua ja löytää uudenlaisen yhteyden. Löydämme uusia eväitä kumppanimme kohtaamiseen ja intiimiin elämään.

Lue lisää Tantrasta.

Viikonlopun hinta on 320e/ hlö sisältäen täysihoidon. Katso lisätietoja kohdasta ilmoittautuminen.

Voit saapua perjantaina 5.1. kello 17.00 alkaen, 17.30 syömme yhdessä päivällistä ennen ryhmän alkua. Ryhmä päättyy sunnuntaina kello 17.00.

HELMIKUU

Intuitiivisen hoitamisen koulutus 2 – 4.2.2018

Tämänhetkinen ryhmä on jo aloittanut, mutta seuraava ryhmä alkaa elokuussa 2018.

Koulutus on yhdistelmä henkisen kasvun matkaa ja intuitiivisen hoitamisen opiskelua. Sen perustana on tietoisen läsnäolon taidon syventäminen, intuition kuuntelun harjoittaminen sekä syvällinen itsetutkiskelu- ja kasvuprosessi. Koulutuksessa harjoitellaan intuitiivista energiahoitoa, jota voi käyttää itsensä ja läheistensä hoitamiseen. Osa tulee käyttämään koulutuksen antia ammatillisesti ja se soveltuu myös muun hoitotyön täydentäjäksi (esim.hierojat, psykologit, vyöhyketerapeutit) jokaisen omien valmiuksien ja kiinnostuksen mukaan.

Kouluttajana on psykologi Heli Heiskanen.

Koulutus kestää yhteensä noin 8-10 kuukautta ja rakentuu kuudesta lähijaksosta viikonloppuisin sekä niiden välissä kotitehtävistä, väliohjauksesta ja raportoitavista hoitoharjoituksista.

Seuraava ryhmä aloittaa elokuussa 2018.

Katso täältä koulutuksen nettisivut https://heliheiskanen.fi/koulutus/intuitiivisen-hoitamisen-koulutus/
Lisätiedot, esitetilaukset ja hakuohjeet heli.heiskanen/a/origonova.fi

Perhekonstellaatio Dwarin kanssa 8-11.2.2018

Jokainen meistä on lapsena ollut sidoksissa perheeseen ja sukuun. Meidän juuret, mahdollisuudet ja rajoitukset ovat syntyneet tämän perheen ja suvun pohjalta. Perhekonstellaation avulla voimme paljastaa sukuun kätkeytyneitä traumoja ja vuorovaikutussuhteita, jotka sitovat meidät suvun kohtaloon.

Perheemme energiakentät ovat vaikuttaneet meihin syvästi. Syvin kerros meissä on liittymisen tarve, lapsen sokea rakkaus. Tämän voimakkaan sokean rakkauden seurauksena lapsi sitoutuu vanhempiensa kohtaloon ja kantaa heille kuuluvia taakkoja kuten syyllisyyttä, paheksuntaa ja pelkoja. Lapsi voi myös toteuttaa kuolleiden ja poissuljettujen perheenjäsenten kohtaloa jopa siihen pisteeseen saakka että luopuu omasta elämästään.

Sen sijaan että liikkuisimme eteenpäin elämässämme, toistamme perheemme tapoja. Arvottomuuden tunne, kyvyttömyys luoda terveitä ihmissuhteita tai vaikeus menestyä elämässä ovat osa arkeamme. Ihmettelemme mikä on esteenä hyvinvoinnillemme, emmekä huomaa että osa energiastamme on yhä lukkiutunut lapsuuden kokemuksiin. Konstellaatiotyössä tuomme ymmärrystä ja tietoisuutta  näihin suvun sisäisiin ihmiskohtaloihin. Kun pystymme hyväksymään sen mitä on todella tapahtunut, jopa kipeimmät kokemukset, parantuminen voi alkaa.

Kurssilla luodaan kuva perheestä eli “ konstellaatio”. Siinä perheen ihmissuhteet ja roolit selkeytyvät. Osallistujat voivat nähdä miten nämä perheen ratkaisemattomat dynamiikat ovat vaikuttaneet heihin aina lapsuudesta tähän päivään saakka. Tietoisuuden ja ymmärryksen myötä paranemisprosessi voi alkaa. Voimme kunnioittaa omaa ja sukumme lähtökohtaa ilman että meidän täytyy enään  toteuttaa sukumme kohtaloa. Voimme jättää suvun odotukset taakse ja ottaa oman elämämme ohjat käsiimme.

Dwari on työskennellyt terapeuttina yli 30 vuotta. Hän opiskeli ensin hengitysterapiaa kolme vuotta Berliinissä ja myöhemmin rebirthing työskentelyä, primaaliterapiaa, tantraa ja perhekonstellaatiota. Tavattuaan Oshon 1977 hänen elämänsä suuntautui kohti meditaatiota. Hän opettaa Osho diamond breath hengitysterapiaa ja perhekonstellaatiota meditaatiokeskuksissa ympäri maailmaa.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla kurssin hinnan (480e) tai ensimmäisen erän (200e) Elontulen tilille. Early bird hinta 450€ voimassa 31.12. asti! Hinta sisältää täysihoidon. Vahvista paikkasi kurssille kohdassa ilmoittautuminen.

 

Body types koulutus Dwarin kanssa 12-19.2.2018 Matka kehotyypistä autenttiseen olemukseen 1

Kun selvität kehotyyppisi, se toimii sinulle resurssina todellisen olemuksesi säilyttämisessä. Koulutus on matkan tekemistä itseen ja samalla opettavainen prosessi niille, jotka työskentelevät ihmisten kanssa.

Usein stressaavissa elämäntilanteissa me kaipaamme yhteyttä autenttiseen olemukseemme ja meille luontaisiin ominaisuuksiin. Meillä kaikilla on kyky saavuttaa tämä yhteys. Silti toisinaan olemme jumissa tiedostamattomissa, tottumukseen pohjautuvissa käyttäytymismalleissa, jotka olemme oppineet jo varhain lapsuudessa.

Lapsena ehdollistuminen tapahtui niin kokonaisvaltaisesti, että se vaikutti meidän kehomme rakenteeseen. Se on heikentänyt energian virtausta tietyissä osissa kehoa. Olemme kasvaneet tiettyyn kehotyyppiin. Tällainen kehollinen kehitys on luonut tiukkoja uskomusmalleja myös psyykkeessämme ja olemme kehittäneet paljon hyvin rajoittavia käyttäytymismalleja. Meidän on tärkeää ymmärtää, että tämä ehdollistumisen vankila ei ole ollut pelkästään vankila. Sillä on ollut myös hyvin tärkeä tehtävä elämässämme. Kun olimme avuttomia ja riippuvaisia ulkopuolisesta avusta se suojeli meitä. Se oli tapa sopeutua joskus sietämättömiin tilanteisiin. Meidän täytyy tulla tietoisiksi siitä, että nämä selviytymisstrategiat ja puolustusmekanismit eivät ole enää tarpeellisia tässä hetkessä. Tietenkään emme voi muuttaa lapsuuttamme, mutta voimme muuttaa sen, miten se meihin vaikuttaa. Voimme vapauttaa kehomme, mielemme ja sielumme sen rajoituksista. Voimme olla enemmän huumorilla ja leikkisyydellä sitä mitä olemme. Voimme laajentua luovaan ja tietoiseen käyttäytymiseen.

Hinta ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla Kehotyyppi 1 -koulutuksen hinnan (1150e) tai ensimmäisen erän (300e) Elontulen tilille. Hinta sisältää koulutuksen ja täysihoidon. Maksamalla ensimmäisen erän koulutuksesta sitoudut maksamaan koko Kehotyyppi 1- koulutuksen.

 

Viiden eri lapsuuden kehitysvaiheen mukaisesti on olemassa viisi perus kehotyyppiä joihin lapsi voi kehittyä.

 1. Kontakti tyyppi (taipumus irtaantua kehosta ja tunteista, vaikeuksia tuntea kehoa ja ilmaista tunteita, usein taipumusta poikkeukselliseen luovuuteen)
 2. Tarve tyyppi (vaikeuksia olla yhteydessä oikeisiin tarpeisiin ja pelko ilmaista niitä. Vahva taipumus havaita toisten ihmisten tarpeita ja pyrkiä täyttämään niitä)
 3. Kontrolli tyyppi (pelkää intiimiyttä ja haavoittuvaisuutta, vaikea luottaa, että saa olla oma itsensä ihmissuhteissa, oppinut tapoja saada mitä haluaa paljastamatta itseään)
 4. Autonomia tyyppi (kyky sanoa ei ja asettaa rajoja täysin kadoksissa, eloisa energia ja suuri ilmaisu on pitänyt tukahduttaa, hyvin kärsivällinen ja hyvä tekemään kompromisseja)
 5. Rakkaus-seksuaalisuus tyyppi (suuria vaikeuksia yhdistää seksi ja sydän, oppinut olemaan itsenäinen ja itsevarma)

Tässä prosessissa tapahtuu syvää oppimista ja leikkisää itsensä löytämistä jokaisen kehotyypin kohdalla.

 • selvitä mitä kehotyyppiä olet
 • tutki mitä rajoituksia ja mitä resursseja se on antanut sinulle
 • selvitä millaisia uskomuksia eri kehotyypeistä on syntynyt
 • arvio uskomuksesi uudelleen, avaudu muutokselle ja uusille kokemuksille
 • tule tietoiseksi kehotyyppien mukana tulevista käytösmalleista
 • opi joustavia ja luovia käyttäytymismalleja
 • harjoittele energian lataamista kehoon
 • harjoittele energian ja tunteiden vapauttamista
 • opi jokaiselle kehotyypille sopivia meditaatioita

Käytämme kehollisia harjoituksia ja hengitystä apuna tällä muutoksen tekevällä matkalla. Trauma työskentely ja ohjatut meditaatiot tukevat uusien resurssien löytämisessä ja niiden tuomisessa jokapäiväiseen elämään. Gestalt työskentely ja ohjaus tukevat tietoisuutta laajentumaan totuttujen uskomusten ja käytösmallien ulkopuolelle.

Retriitti Aaro Löfin kanssa: Elämänpalo, henkinen mehukkuus & todellinen vahvuus 20-24.2.2018

Henkisten opetusten koskettelemalla ydinolemuksella on useita makuja. Elämänpalo, todellinen vahvuus, on yksi niistä.

Retriitin nimi kuvaa vaikutuksia joita tällä ydinolemuksemme ”laadulla” on meihin ja elämäämme. Kutsumme osaa punaiseksi, koska se saa veren virtaamaan, tuo esiin vahvuuden olla erillinen oma itse ja saa sydämemme pulppuamaan lämmöstä sitä kohtaan ja mitä ihmisenä haluamme. Myös rohkeus olla ja havainnoida itseä sekä elämää rehellisemmin kuuluu tämän olemuspuolemme lahjoihin.

Merkkejä tämän olemuspuolen puutteesta ovat mm.
– puristava ja kova, valheellinen vahvuus
– väsymys ja kokemus kehon heikkoudesta
– itsensä kadottaminen ihmissuhteissa
– intiimiyteen ja takertuvuuteen liittyvät haasteet
– ongelmat aggression kanssa, tai terveen aggression puuttuminen
– aloitekyvyn puute, tai puskevuus
– innostuksen ja intohimon puute
– ongelmat äiti -suhteessa ja sen ilmentymistä aikuiselämässä
– kyvyttömyys seisoa omien näkemysten takana

RETRIITIN TARKOITUS
on auttaa meidät tuntemaan ja ilmentämään tätä puoltamme avoimemmin. Yhtä tärkeää on kuitenkin sen psykologis- emootionaalisen materiaalin kohtaaminen, joka estää meitä olemasta kontaktissa ydinolemuksemme tähän osaan. Haluamme selvittää kokemuksellisesti miksi olemme tietämättämme valinneet sulkea tämä osan itsestämme. Retriitin ohjaa Aaro Löf.

Tästä tietoisuuden laadusta puhuvat myös opettajat, joiden viisaus näkyy retriitin opetuksessa:

To explore an example of working on psychodynamic issues, we can look at one of the presenting issues of the strength aspect. The issue might present itself as a difficulty with anger and aggression, as a stance of passivity and weakness. Exploring this issue may reveal a fear of aggression, which then may remind the soul of the anger she encountered in her early environment, in the person of her father or mother. Making the fear conscious and remembering its source will help the soul to access her own anger, since she is in reality no longer a child who must be passive in the face of the anger of the more powerful adult. Exploring the energy of this emotion can reveal its connection to strength. Anger turns out to be a distortion of essential strength; that is, the quality of strength becomes caught up in the emotion of anger, which is itself caught up in the self-image of being a child in relation to the parents. In this example, the soul was afraid to own up to her strength because of fear of her parents’ anger. So she abandoned and repressed her strength, and its resultant distortion, anger. Working through this issue opens the quality of strength in the soul. – A.H.Almaas

Confront life. Encounter life. Difficult moments will be there, but one day you will see that those difficult moments gave you strength because you encountered them. They were meant to be. – Osho

“Oh soul,
you worry too much.
You have seen your own strength.
You have seen your own beauty.
You have seen your golden wings.
Of anything less,
why do you worry?
You are in truth
the soul, of the soul, of the soul.” – Rumi

Retriitti järjestetään kurssikeskus Elontulessa, osoitteessa Merkiniementie 94, Lohja.

Aloitamme 20.2 kello 10.00 ja päätämme 24.2. kello 17.00.

Hinta (sis. majoituksen ja ruoat) 620€.

Ilmoittaudu täältä mukaan: https://aarolof.typeform.com/to/loAdZ5

MAALISKUU

PRIMAALI RYHMÄ Premarthan ja Svarupin kanssa 25.2. – 4.3.2018

Primaali ryhmässä saat tilaisuuden matkustaa ajassa takaisin tutkiaksesi, mitkä kivuliaat tilanteet menneisyydessäsi vaikuttavat tapaan, jolla elät ja rakastat tänä päivänä. Se myös saattaa sinut takaisin useisiin positiiviisiin ja inspiroiviin hetkiin, joita olet jo elänyt, yksin ja toisten kanssa. Kun pystyt muistamaan kaikilla aisteillasi tilanteita, joissa tunsit itsesi rakastetuksi, nähdyksi, kuulluksi ja tuetuksi, näiden hetkien jäljet tulevat näkyviin. Niistä tulee resursseja. Tulet oppimaan, miten tuoda näitä resursseja menneisyyteesi ja muuttaa sitä, antaen parantumisen tapahtua myös nykyisessä elämäntilanteessasi. Systeemisi rentoutuu ja tulevaisuus avautuu.

Ero, jonka koemme sisäisten tuntemustemme ja sen välillä, miltä ajattelemme, että meidän pitäisi näyttää ulospäin, kaipaa parantamista. Sisällämme elää vieläkin lapsi, joka syntyi täynnä luonnollisia lahjoja, pursuen herkkyttää ja yhteyden tunnetta olemassaoloa ja ihmisiä kohtaan. Menneisyydessä lapsi ei ole tuntenut tulleensa tuetuksi todellisen luonteensa mukaisesti ja on siksi oppinut luopumaan siitä ja peittämään sitä jollain muulla. Tämä lapsi on elossa sisällämme ja toivoo, että olisimme rehellisiä itsellemme ja muille. Kun toivotamme tämän lapsen tervetulleeksi takaisin aikuisuuteemme muutos voi tapahtua: vihasta tulee myötätuntoa ja pelosta tulee luottamusta. Syvä ja intensiivinen tutkimus liikkuu ajassa taaksepäin ottaen yhteyttä aiempiin ongelmiin elämässä, kuten syntymään, raskauden aikaan ja hedelmöittymiseen. Se tarjoaa lisää erilaisia työkaluja ymmärtää ja vapauttaa kaikista tiedostamattomimpia kerroksia persoonallisuudestamme.

Tässä ryhmässä sinua tuetaan matkallasi, joka vie askel askeleelta ajassa taaksepäin, kehityksesi eri vaiheiden lävitse, palauttaen osia itsestäsi jokaisessa vaiheessa. Tulet kokemaan minkälaisia sääntöjä ja rooleja sinulle on säädetty ympäristösi toimesta ja miten ne ovat muovanneet sinulle valheellisen persoonallisuuden. Sinua tuetaan ilmaisemaan ja vapauttamaan vanhoja tunteita, jotka tukkivat elinvoiman virtauksen sinussa. Tulet tarkastelemaan perhetaustaasi syvyyden ja myötätunnon avulla, vieden keskeneräiset kokemukset loppuun. Parantamalla itsesi juurista pääset jälleen käsiksi luonnolliseen potenttiaaliisi ja voit juhlia keveyttä ja vapautta, jonka olet saanut takaisin, kun kantamasi vanha taakka on päässyt purkautumaan.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla kurssin hinnan 980e (early bird -hinta 31.12. asti 900e) tai ensimmäisen erän (300e) Elontulen tilille. Hinta sisältää ruoan ja majoituksen. Lakanat meiltä 15e. Katso lisää kohdasta ilmoittautuminen.

 

Paritantra 1: 9-11.3.2018

Tänä päivänä parina ja perheenä eläminen tuo käsille monenlaisia haasteita. Elämän intensiivisyys ja rajattomat mahdollisuudet ajavat meitä helposti eri suuntiin. Tantrakurssi on luotu tuomaan iloa, nautintoa ja syvempää kohtaamista parisuhteeseen, leikkimielisyyttä unohtamatta.
 Kurssilla Pragita ja Sudeva luovat rakastavan ja tukea antavan ilmapiirin jossa parit voivat rentoutua ja löytää uudenlaisen yhteyden. Löydämme uusia eväitä kumppanimme kohtaamiseen ja intiimiin elämään. Meille tantra on kehon nautintoa, rentoutumista ja herkistymistä monilla eri tavoilla ilman paineita ja vaatimuksia. Tantristen harjoitusten avulla opimme hyväksymään itseämme sellaisena kuin olemme, tuntevina ja seksuaalisina ihmisinä. Opimme rakastamaan ja kuuntelemaan omaa kehoamme. Tantra auttaa meitä nauttimaan itsestämme ja omasta energiastamme ja sen myötä myös kumppanistamme. Voimme saada tantran metodeista uutta ymmärrystä, nautintoa ja hyväksyntää arkeen ja parisuhteeseemme.

Kurssilla:

– löydämme uudenlaisen yhteyden kumppaniimme

– löydämme kykyä syvästi ravitsevaan intimiyteen

– käytämme hengitystä energisoimaan ja voimaannuttamaan elämäämme

– kuljemme kohti kehon ekstaasia

– haemme terveitä rajoja ja hyvää kommunikaatiota

Lue lisää Tantrasta.

Viikonlopun hinta on 320e / hlö sisältäen 
täysihoidon. Katso lisätietoja kohdasta ilmoittautuminen.

Voit saapua perjantaina 9.3. kello 17.00 alkaen, 17.30 syömme yhdessä päivällistä ennen ryhmän alkua. Ryhmä päättyy sunnuntaina 11.3. kello 17.00.

Paritantra 1: 16-18.3.2018

Tänä päivänä parina ja perheenä eläminen tuo käsille monenlaisia haasteita. Elämän intensiivisyys ja rajattomat mahdollisuudet ajavat meitä helposti eri suuntiin. Tantrakurssi on luotu tuomaan iloa, nautintoa ja syvempää kohtaamista parisuhteeseen, leikkimielisyyttä unohtamatta.
 Kurssilla Pragita ja Sudeva luovat rakastavan ja tukea antavan ilmapiirin jossa parit voivat rentoutua ja löytää uudenlaisen yhteyden. Löydämme uusia eväitä kumppanimme kohtaamiseen ja intiimiin elämään. Meille tantra on kehon nautintoa, rentoutumista ja herkistymistä monilla eri tavoilla ilman paineita ja vaatimuksia. Tantristen harjoitusten avulla opimme hyväksymään itseämme sellaisena kuin olemme, tuntevina ja seksuaalisina ihmisinä. Opimme rakastamaan ja kuuntelemaan omaa kehoamme. Tantra auttaa meitä nauttimaan itsestämme ja omasta energiastamme ja sen myötä myös kumppanistamme. Voimme saada tantran metodeista uutta ymmärrystä, nautintoa ja hyväksyntää arkeen ja parisuhteeseemme.

Kurssilla:

– löydämme uudenlaisen yhteyden kumppaniimme

– löydämme kykyä syvästi ravitsevaan intimiyteen

– käytämme hengitystä energisoimaan ja voimaannuttamaan elämäämme

– kuljemme kohti kehon ekstaasia

– haemme terveitä rajoja ja hyvää kommunikaatiota

Lue lisää Tantrasta.

Viikonlopun hinta on 320e / hlö sisältäen 
täysihoidon. Katso lisätietoja kohdasta ilmoittautuminen.

Voit saapua perjantaina 16.3. kello 17.00 alkaen, 17.30 syömme yhdessä päivällistä ennen ryhmän alkua. Ryhmä päättyy sunnuntaina 18.3. kello 17.00.

Valon ja Värin Minifestarit Elontulessa + Sudeva 60v pe-ma 30.3 – 2.4.2018!

Pääsiäinen lähestyy ja Elontuli valmistautuu juhlimaan sitä !! Kutsu kuuluu kaikille sekä uusille että jo tutuksi tulleille eli hyppää rohkeasti mukaan !

ERITYISTÄ !!

Juhlimme pääsiäistä värin ja valon teemalla. Kutsumme sinua kaivamaan kaapista kaikkein värikkäimmät vaatteesi ja jos se ei sinua tyydytä niin katsele vaattekauppoja ja kirppareita sillä silmällä, pilke silmäkulmassa. Yllätä siis itsesi ja ystäväsi ja kokeile miltä tuntuu loistaa väreissä.

Maanantaina toisena pääsiäispäivänä 2.4. talo tarjoaa synttärilounaan, kakkukahvit ja rantasaunan niille, jotka haluavat tulla onnittelemaan ja moikkaamaan 60v Sudevaa. Ilmoitathan tulostasi synttärilounaalle ja kakkukahville viimeistään tiistaihin 27.3. mennessä jotta tiedämme varata ruoat

…eikä siinä vielä kaikki..

Erityistä ohjelmaa on tarjolla perjantai iltapäivästä maanantai iltaan. Luvassa on elävää musiikkia ja monen vetäjän voimin toteutettavaa ohjelmaa mm: Aum-meditaatio, Our Sacred Earth ym. sosiaalisia meditaatioita, Highway To Bliss – Bhajanit, Hengitysmatka karnevaalimeiningillä, Mini Mystinen Ruusu -meditaatio, Rantasauna avannolla ym. Tässä meilissä on alustava ohjelma, saatamme tarkentaa ohjelmaa vielä matkan varrella.

Tapahtuma on päihteetön. JUOVUMME ohjelmasta, ihmisistä ja keittiömme uskomattomista luomuksista.

Tule mukaan päiväksi tai useammaksi !! Voit osallistua ohjelmaan sillä intensiivisyydellä kun hyvältä tuntuu. Välillä voi olla ihana vaeltaa luonnossa ihmettelemässä kevään heräämistä.
Sänkymajoitustila on rajallinen, joten varaa paikkasi ajoissa !!

OHJELMA
Perjantaina 30.3 – Tullaan tutuiksi ja annetaan keholle ihanaaaaa
18.00 – 19.15 Sacred Earth -meditaatio, Prem
19.15 – 20.45 Päivällinen
20.45-22.00 Lempeää Kosketusta elävällä musiikilla

Lauantaina 31.3 – Tuuletetaan vanhat taakat ja herkistytään sydämen äärelle
8.00 – 9.15 ”Matka Sydämeen” aktiivinen aamumeditaatio höystettynä elävällä musiikilla, Sudeva
9.15 – 11.00 Aamiainen
11.00 – 14.00 Aum -meditaatio, Prem
14.00 – 17.00 Lounas, Rentoa hengailua / Päivänokoset
17.00 – 18.30 ” Love meditation” Prem
18.30-20.00 Päivällinen
20.00 – 22.00 Highway to Bliss Bhajans -lauluilta, Tea Ihalainen

Sunnuntai 1.4 – Juhlitaan valoa ja värejä
8.00 – 9.15 Chakra Hengitys -meditaatio
9.15 – 11.00 Aamiainen
11.00-14.00 Hengitysmatka karnevaalimeinigillä Sudeva, Pragita
14.00-16.00 Lounas, Rentoa hengailua / Päivänokoset
16.00-17.00 ”Wheel of Consent” Marina
17.00-17.30 Teetauko
17.30-19.30 Ritual Play, Marina
19.30- 21.00 Päivällinen
21.00- 23.00 Tanssibileet: Loista väreissä

Maanantaina 2.4.- Juhlitaan Elämää ja Sudevan synttäreitä
9.00 – 10.30 Aamiainen
10.30 – 14.30 Mini Mystinen Ruusu -meditaatio ja jakaminen, Pragita ja Sudeva
14.30 – 21.00 Sudevan 60v synttärilounas, kakkukahvit ja rantasauna mahdollisuus avannolla

HINNAT

Sunnuntaina talo tarjoaa synttärilounaan, kakkukahvit ja rantasaunan niille jotka haluavat tulla onnittelemaan ja moikkaamaan 60v Sudevaa.
Koko tapahtuma pe-ma: 280e / early bird 250e
pe 15.00 – la 17.00: 120e / early bird 100e
la 17.00 – su 17.00: 120e / early bird 100e
su 17.00 – ma 21.00: 120e / early bird 100e

HUOM ! Ota omat lakanat mukaan !! Lakanat meiltä 15e.
Sitoutumalla tapahtumaan 28.2 mennessä maksamalla tapahtuman saat early bird hinnan

RAHATON
Tuttu tunne Elontulessa !! Voit tulla talkoilemaan 6h päivässä ja muuten osallistua. Talkoopaikkoja on muutamille, joten varaa paikkasi pian !!

SAAPUMINEN
Voit saapua pe 30.3 klo 17.00 alkaen tai la,su klo 16.45. Pe, klo 17.45 ja la ja su klo 16.45 on uusille tulijoille pieni info, jossa kerromme talon tavat. Minimi osallistuminen tapahtumaan on 1vrk ja saapumisajat ovat edellämainitut.
Toivomme että sovit kimppakyytitarjoukset ja -pyynnöt tässä tapahtumassa: Värin ja Valon Minifestarit Pääsiäisenä Elontulessa . Joka päivä on tarvittaessa yksi nouto bussilta ( kts. kuljetuksen hinnat elontuli.fi) seuraavasti:
PE 30.3: Helsinki, Kamppi klo 15.55 (laituri 26, bussi Hki-Salo-Turku) – Saukkolan keskusta klo 16.55.
LA 31.3: Helsinki, Kamppi klo 14.30 (laituri 27) – Karjalohja, Päiväkummun pysäkki klo 16.15 (Huom! bussin vaihto Lohjalla / laituri 3).
SU 1.4: Helsinki, Kamppi klo 15.00 (laituri 28, bussi Hki-Somero) – Saukkolan keskusta klo 16.15.
MA 2.4: Takaisin Helsinkiin pääsee busiilla klo 17.27 Karjalohja, Päiväkumpu – Helsinki, Kamppi klo 19.25.

Huom! Jos tarvitset meiltä kyytiapua tulee siitä infota meitä viimeistään kahta vuorokautta aiemmin.

ILMOITTAUTUMINEN

Tarkista meiltä että tapahtumassa on tilaa ja
varaa paikkasi maksamalla tapahtumamaksu Elontulen tilille
Maksun saaja: Hyvän Olon Keskus Elontuli Oy
IBAN: FI50 5236 0420 1001 95
Pankki: Länsi-Uudenmaan Osuuspankki.
Meilaa tai tekstaa meille, kun olet maksanut (Sudeva 050 5834473, elontuli@elontuli.fi).

Laita maksun viestiin tapahtuman nimi ( = Pääsiäisen Minifestarit ) ja päivämäärät päivistä, joihin osallistut. Laita viestiin myös oma nimesi, jos maksaja on yritys tai eri kuin osallistuja. Maksu on sitova ja palautetaan vain sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan.

Tapahtuma pidetään Elontuli -kurssikeskuksessa Karjalohjalla. Osoite on Merkniementie 94, Karjalohja (Lohja). Kartta löytyy osoitteesta elontuli.fi klikkaamalla etusivun otsikkoa: Näin löydät perille.

Muistathan ilmoittaa ruoka-aineallergiat meilaamalla ne meille viimeistään maanantaina 26.3 mennessä elontuli@elontuli.fi

Facebook tapahtumassa vetäjät voivat esitellä itsensä ja kertoa omista työpajoistaan !!

MUKANA VETÄJÄPORUKASSA OVAT:
Marina Kronqvist
Prem
Tea Ihalainen
Sudeva Huhtamäki
Pragita Teerisuo
Huippumuusikot !!

TYÖPAJAKUVAUKSET:

SACRED EARTH MEDITAATIO:
Tässä meditaatiossa juurrumme, maadotumme ja arvostamme Äiti Maata. Meditaatio sisältää tanssia, ravistelua, pienen hiljaisen hetken ja paljon lämpimiä kohtaamisia ja halauksia. Se herättää kehon ja virkistää mielen!

MATKA SYDÄMEEN- MEDITAATIO:
Nishant loi tämän kauniin meditaation jossa upea musiikki johdattaa meidät läpi meditaation. Ensin karmatanssi osassa saatamme loppuun kesken jääneitä asioita ja puramme kehosta turhia jännityksiä ilmaisemalla niitä sillä tavalla mikä meistä luonnostaan nousee. Toisessa vaiheessa annamme sydämelle vapaasti tilaa ilmaista itseään liikkellä ja äänellä. Viimeisessä vaiheessa istumme hiljaisuudessa.

AUM – MEDITAATIO
on vauhdikas ja voimakas tunneilmaisuun perustuva meditaatio, jossa on 14 eri vaihetta. Sukellamme kokemaan erilaisia tunteita ja teemme kehollisia harjoituksia, jotka auttavat meitä pääsemään paremmin kosketuksiin tunteidemme kanssa. AUM auttaa sinua näkemään selkeämmin kuka olet, kuinka rajoitat itseäsi ja miten haluat elää elämäsi.
Jos haluat osallistua AUM-meditaatioon, ilmoittauduthan ennakkoon: virpi.melleri@gmail.com tai 045 673 4846 / Premdipa. Osallistumisen edellytyksenä uusille tulijoille on pieni ennakkohaastattelu, joka tehdään mieluiten puhelimitse etukäteen.

LOVE MEDITATION
Rakkausmeditaatio sisältää lukuisia lempeitä sydäntä avaavia harjoituksia. Se tuo hymyn huulille ja sydämeen sekä opettaa kohtaamaan muut ihmiset avoimesti ja luottavaisesti.

HIGHWAY TO BLISS – BHAJANIT:
Laulamme ikivanhoja mantroja helpoilla melodioilla yhdessä muusikoiden säestämänä. Mantrat ja niiden laulaminen on vanha antautumisen harjoittamisen muoto. Tule kokemaan yhdessä, miten voit jakaa läsnäolosi laulujen kautta, laulaen, kuunnellen sekä tanssien. Illan ohjaajana Tea Ihalainen on laulaja-lauluntekijä, luontainen ryhmänohjaaja, jolla on kyky tuoda ihmiset yhteen ja luoda pyhä tila, jossa itsen ja toisen kohtaaminen helpottuu. Hän johdattelee piirin kauniisti ja mukaansatempaavasti äänellään korkeuksiin ja ykseyteen.

MYSTINEN RUUSU:
Oshon luomia viimeisiä terapeuttisia meditaatioprosesseja oli Mystinen Ruusu. Se koostuu nauramisesta, itkemisestä ja hiljaisuudesta. Kun ihminen kurottaa syvimpään olemukseensa, löytää hän ensin kerroksen naurua, sen jälkeen kerroksen surua ja kyyneleitä. Purkamalla näitä kerroksia kehosta voimme laskeutua syvään rauhaan ja hiljaiseen läsnäoloon. Mini Mystisessä Ruusussa on tunnin jakso naurua, tunnin jakso itkua, ja tunnin jakso hiljaisuutta.

SYVÄHENGITYKSESTÄ
Syvähengitys on löytöretki omaan kehoomme. Liikkuen ja hengittäen lähdemme energisoimaan kehoamme ja avoimin mielin tutkimaan kaikkea sitä, mitä mukanamme kannamme. Hyvässä hengityksessä pallea laajenee vapaasti vatsan suuntaan ja hieroo sisäelimiä. Happi ravitsee koko kehoa. Syvähengitys auttaa meitä purkamaan stressiä ja jännityksiä kehosta. Kun hengitys muuttuu aidosti syvemmäksi, elämä voi muuttua. Ihmisen on helpompi hyväksyä itsensä ja kehonsa sellaisena kuin se on. Se on oman inhimillisyyden hyväksymistä. Muutumme elävämmiksi. Itsetuntemuksen lisääntyessä voimme valita sellaisia asioita elämäämme, joita oikeasti rakastamme. Syvähengitys menee sitä kohti, mikä ihmisessä on totta.

RITUAL PLAY Voit lukea lisää osoittesta www.ritualplay.com

Tervetuloa viettämään ikimuistoinen Pääsiäinen kanssamme!
Lisätietoja elontuli@elontuli.fi, elontuli.fi, Pragita 050 5575563 ja Sudeva 050 5834473,

HUHTIKUU

Hengitysterapeutin koulutus moduuli 3: Matka elämän ytimeen 15-22.4.2018

Syvä tietoinen hengitys parantaa kykyä rentoutua ja nauttia elämästä. Tässä koulutuksessa opimme työskentelemään hengityksen ja kehon energian kanssa. Opit erilaisia terapeuttisia, hypnoottisia ja meditatiivisia hengitystekniikoita, jotka tukevat sisäistä muutostasi. Kehotietoisuuden kautta juuresi kasvavat syvälle maahan ja sielusi nousee lentoon.

Opit terapeuttista transsi-hengitystä, vitaalisuutta lisäävää hengitystä ja tietoista hengitystä. Saat kosketuksen unohdettuun energiaasi ja pystyt sopeuttamaan sen elämääsi ilman, että sinun tarvitsee tukahduttaa sitä. Koulutus auttaa sinua ymmärtämään hengityksen ja energian virtausta ja transpersoonallisia kokemuksia. Yhdistämme hengitystyöskentelyyn kraniosakraalista tasapainotusta. Se tasapainottaa hermostoa, rentouttaa ja parantaa. Jokaisessa koulutuksen osassa lisäämme tätä vahvaa työskentelyä.

Kolmannessa osassa pääset tutkimaan syvimpiä tiedostamattomia jälkiä ennen syntymääsi hengityksen avulla. Elämä kehittyy hengityksestäsi. Tietoisen hengityksen avulla kasvat seksistä rakkauteen, kehität terveitä ihmissuhteita, ja opit päästämään irti kuoleman prosesissa.

Opit stressin purkamista, kokonaisvaltaista parantumista ja koet sisäisen muutoksen. Tämän kaiken avulla opit tukemaan toisia ihmisiä ottamaan raikkaan hengityksen elämäänsä. Koulutuksessa on kolme osaa, joista kukin keskittyy yhteen alueeseen.

Hinta ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla koulutuksen hinnan (1150e) tai ensimmäisen erän (300e) Elontulen tilille. Hinta sisältää koulutuksen, täysihoidon jo ALV:in. Lue lisää kohdasta ilmoittautuminen.

TOUKOKUU

”INTENSIVE LIFE TRAINING” Neerun kanssa 14 – 20.5.2017

Valmiina lähtöön …?? On aika katsoa elämäntyyliäni, paljastaa jatkuvat valheet ja selitykset.

On aika puhdistaa koko ”talo”. Nyt tai ei koskaan on aika ottaa askel kohti tuntematonta, pelon saattelemana.

On aika antaa mahdollisuus sille, mitä aina olen kaivannut enkä koskaan kohdannut sitä.

SIMPPELIÄ, HELPPOA, HAUSKAA!

Intensive Life Training on matka avoimeen selkeyteen ja se koostuu neljästä eri elementistä:

TAPAAMISET NEERUN KANSSA (päivittäin)

Näissä tapaamisissa teemme syvää puhdistusta kaikesta siitä roskasta, joke estää meitä elämästä elämäämme vapaasti, täydessä selkeydessä. Jatkuvalla läsnäolollaan Neeru tukee osallistujia heidän voimakkaassa puhdistumisprosessissaan koko koulutuksen ajan.

KEHOLLISET AKTIVITEETIT

Liikutamme kehoamme vahvasti ja hengitämme syvälle keskukseemme poistaaksemme kaikki esteet ja traumat, jotka pidättelevät meitä elämästä elämäämme sen kaikessa yksinkertaisuudessa, helppoudessa ja riemukkuudessa.

AVOIN JAKAMINEN

Osallistujilla on mahdollisuus jakaa kokemustaan vapaasti ilman häpeää tai pelkoa.  Se on tapa seistä ”alasti” ja tulla nähdyksi täysin luonnollisena. Vapaa virtaus.

DETOX

 • digitaalinen detox eli kaikkien elektronisten vimpaimien poistaminen käytöstä kolutuksen ajaksi
 • fyysinen detox vahvojen kehollisten harjoitusten (kahdesti päivässä) ja vegaanisen ruoan avulla

Hinnat ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla kurssin hinnan (900e) tai ensimmäisen erän (200e) Elontulen tilille. Hinta sisältää ruoan ja majoituksen. Lakanat meiltä 15e. Katso lisää kohdasta ilmoittautuminen.

Neeru

“Olen vain palveluksessa

kuten digeridoo,

totuus puhuu lävitseni.

Ja koettuani sen kaiken

tässä moniulotteisessa elämässä,

kaiken ilon ja kaiken kärsimyksen,

siitä paikasta

kohtaan ihmiset

pystyn tuntemaan heidät

ja ottamaan heitä kädestä…”

KESÄKUU

Nidrâ Yoga viikonloppu 1 – 3.6.2018 Pe 18.00 – Su 16.30

Yogi Andre Riehl on opiskellut Joogaa vuodesta 1972; Hän on mm. Sri Ma Ananda Mayin ja Chandra Swami Udasinin oppilas. Hän oli myös läheinen ystävä Jiddu Krishnamurtin kanssa ja hän edelleen opettaa kansainvälisissä Krishnamurti- kokoontumisissa; Yogi Andre Riehl on Ranskan perinteisen joogaliiton puheenjohtaja; Joogaopettajien kouluttaja ja viiden Yoga-koulun perustaja Ranskassa; hän on myös kääntänyt kymmenkunta hengellistä teosta ja kirjaa sekä useita artikkeleita erikoislehdissä. Hän on osallistunut myös lukuisiin radio- ja televisio-ohjelmiin, ja hänet kutsutaan säännöllisesti kansallisiin ja kansainvälisiin joogakonferensseihin. Alun perin Ranskassa syntynyt André asui vuosia Himalajalla luostareissa, ennen kuin hän vietti useita vuosia Intiassa tutkien hengellisyyttä useiden tunnettujen opettajien ja erilaisten perinteiden keskuudessa.

Nidrâ tarkoittaa unen ja joogan ”unionia” sanskritissa. Nidrâ jooga on täysin suullinen perinne, joka kuuluu Tantriseen koulukuntaan, ja sen opit ovat kulkeneet opettajalta oppilaalle pääasiassa henkilökohtaisen ja suoran kokemuksen kautta. Sitä ei pidä sekoittaa Jooga Nidra rekisteröityyn tavaramerkkiin ™, jota käytetään yleisesti asana-harjoitusten lopussa rentoutumiseen, stressin lievitykseen ja detoxiin.. Nidrâ jooga tuo laajentuneen tietoisuuden tilan syventämällä kykyä rentoutua ja samalla kykyä keskittyä. On vaikea kuvitella olevansa keskittynyt ja rentoutunut samanaikaisesti. Menemällä hyvin syvään rentoutumisen tilaan tuo meille mahdollisuuden kokea täydellisen antautumisen tila, tila jossa voimme tietoisesti tarkkailla elämän liikettä sen syvässä merkityksessä. Nidrân opeissa elämää pidetään ikuisesti jatkuvana dynaamisena prosessina, jolla ei ole alkua eikä loppua eikä siten myös mitään päämäärää, joka voitaisiin saavuttaa. Opit kertovat selkeästi, että elämässämme on pyhä ulottuvuus, joka on meille täysin luonnollista ja joka jokaisella ihmisellä on jo luonnollisesti olemassa. Me emme voi saavuttaa sitä, mutta voimme vain ymmärtää, että se on jo olemassa. Nidrân ehdottaman lähestymistavan tarkoituksena ei ole muuttaa mitään (ei edes sisäistä elämäämme) vaan ”nähdä”, ”tarkkailla” ja tunnustaa se, minkä olemme jo syvemmällä tasolla aina tunteneet. Nidrâ Yoga on täydellinen hengellinen polku, jossa ei ole paikkaa taikauskoille, uskomuksille tai saavutuksille.

Nidrâ Yoga on henkinen harjoitus niille, jotka etsivät tasapainoa syvän rentoutumisen ja intensiivisen keskittymisen välille saavuttaakseen hiljaisuuden ja ilon tilan. Asioiden syvempi tarkastelu vaatii meiltä paljon avoimuutta, todellista halua kyseenalaistaa sekä selkeää mieltä. Näin voimme toivottaa tuntemattomatkin mahdollisuudet tervetulleiksi ratkaisuiksi. Tässä lähestymistavassa ei ole edistymistä tai kehittymistä. Viikonloppu koostuu teoreettisista luennoista, rentoutumisharjoituksista (maaten) ja keskittymisharjoituksista (istuen). Kurssikieli on englanti.

Hinta: 380€ (earlybird 340 euroa 28.2.18 saakka). Sis. Opetuksen, majoituksen ja
ruoan.

Ilmoittautumiset:

Karl +358(0)40–1951 973 kmiller@pt.lu Miska +358(0)40-5000717 miska.lietonen@gmail.com

 

Syvän levon meditaatioretriitti 24-28.6.2018

Meillä on ilo järjestää syvän levon meditaatioretriitti neljättä kertaa Suomessa ja saada Jaya Ashmore tänne opettamaan!

Jaya (jayaashmore.org) on ohjannut meditaatioretriittejä eri puolilla maailmaa vuodesta 1999 kannustaakseen ihmisiä elämään hereillä. Jayan opetus ammentaa hänen monikymmenvuotisesta kokemuksestaan theravada-, zen- ja tiibetinbuddhalaisuudesta, advaita vedanta -perinteestä, joogasta, syväekologiasta ja uusista kehollisista lähestymistavoista. Muita vaikutteita ovat kristillinen perhetausta, pitkä ystävyys henkisiin harjoittajiin Intiassa ja 20 vuotta permakulttuurin ja japanilaisen hoitomuodon, jin shin jyutsun parissa. Suurimman osan aikuisikäänsä Jaya on asunut Intiassa ja asuu nyt Kataloniassa Koillis-Espanjassa.

bear sleeping_350cmyk

Jaya painottaa sopivan yrittämisen määrän ja vapauttavan oivaltamisen löytämistä ja suosittelee siksi nykyään syvän levon kautta tapahtuvaa meditaatiota. Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.

Jaya ohjaa erinomaisesti eri meditaatiotekniikoita kuten tietoista läsnäoloa ja rakastavaa ystävällisyyttä, mutta korostaa jokaisen kykyä löytää itse tuntuma omaan polkuunsa.

Retriitti pidetään hiljaisuudessa. Meditaatio-ohjauksen lisäksi Jaya tarjoaa päivittäin opetuspuheen ja mahdollisuuden yksilötapaamisiin kanssaan. Kaikki opetus on englanniksi. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan meditaatiota makuuasennossa, mutta myös istuminen käy hyvin. Ohjelmassa on lisäksi kävelymeditaatiota, työmeditaatiota, tietoista liikettä ja vapaaehtoista meditatiivista laulamista.

Retriitti sopii kaikille kokemuksen määrästä riippumatta; aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvitse olla.

Retriitin perushinta on 190€ (ei sisällä mahdollisia lahjoituksia opettajalle ja järjestäjille), mutta on mahdollista maksaa myös vähemmän tai enemmän. Voit hakea retritiille täyttämällä hakulomakkeen ja maksamalla varausmaksun. Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

Voit kysyä lisää osoitteesta opendharmafinland@gmail.com tai Tuulikki Hukalta (050-432 9241, ilmoittautuminen ja maksut) ja Reita Lounatvuorelta (050-573 5768, muut kysymykset).

Aiemmilta Open Dharma -retriittien osanottajilta:

“Oma harjoitukseni on muotoutunut useamman opettajan kautta, sisältäen sekä Open Dharma että Insight Meditation -opettajia. Voin lämpimästi suositella Open Dharman lähestymistavan kokeilemista! Itselleni se on tarjonnut syvän tavan avata kehoa, sydäntä ja mieltä; vapautusta liiallisesta tekemisestä ja suorittamisesta meditaatiossa; sekä luottamusta intuitiivisempaan tapaan ohjata harjoitustani ja elämääni, ja siihen, että voin antaa erilaisten prosessien tapahtua omalla painollaan. Itse rakastan Jayan syvää viisautta ja luovaa tapaa ohjata. Koen että olen oppinut häneltä uskomattoman paljon!”
– Anna Backholm, Suomi

Kun kuulin Jayan opetuspuheita ensimmäistä kertaa, hänen tapansa puhua kosketti sydäntäni, ei järkeäni. Osallistuin useille hänen retriiteilleen. Pikku hiljaa analyyttiset, ymmärtämään pyrkivät aivoni vaipuivat uneen. Jaya nimittäin suositteli makuuasentoa. Se oli minulle uutta. Olin tottunut istumaan ryhdikkäänä, analysoimaan, keskittymään, visualisoimaan ja tavoittelemaan selkeyttä. Makuuasennossa nukahdin. Pääni tuntui sekavalta. Mieli karkasi otteestani.
Muutaman päivän päästä, kun taas nousin syvästä levosta, maailma kuitenkin näytti erilaiselta. Valo tulvi kauniisti ikkunoista. Puut hehkuivat. Linnut lauloivat. Ja kaiken alla asui syvä hiljaisuus, jollaista en ollut ennen kokenut. Minussa värähteli koko maailma. Menin Jayan luo. Kysyin, onko tämä totta. – On, vastasi Jaya epäröimättä.
Kun olin päästänyt irti kontrollista ja jatkuvasta halustani ymmärtää, olin löytänyt jotain syvempää. Syvän, viisaan rakkauden. Jota ei voi hankkia eikä saavuttaa, vaan joka tulee esiin, kun antaudun elämälle.
   Sitä Open Dharma opettaa. Ei menetelmää, ei päämäärää. Lepää. Antaudu elämälle tässä ja nyt. Ole elämän käytettävissä.”
− Nanda, Hollanti

Hinta ja Lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 190€. Tällä katamme opettajan matkakulut Suomeen, retriittikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin osoitteessa opendharmafinland@gmail.com ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja tarjoaa opetuksensa ilman korvausta. Hän ei saa mitään retriitin osallistumismaksuista ja elää tämänkaltaisiin tapahtumiin osallistuvien ihmisten lahjoitusten varassa. Retriitin lopussa osanottajilla on mahdollisuus antaa lahjoitus opettajalle. Tämä mahdollistaa sen, että opettaja pystyy jatkossakin antamaan tällä tavalla, samoin kuin aiempien retriittien lahjoitukset mahdollistavat tämän retriitin. Retriitin lopussa on myös mahdollisuus antaa lahjoitus retriitin järjestäjille, jotka yhtä lailla tarjoavat palveluksensa vapaasti.

Ilmoittautuminen

Retriitille voi hakea täyttämällä hakulomakkeen ja maksamalla varausmaksun. Vahvistamme ilmoittautumisesi lomakkeen ja maksun saatuamme. Varausmaksu 40 € maksetaan Anita Lintulan tilille FI11 3939 0039 5630 28. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 150€) tulee maksaa viimeistään 17.5.2018 samalle tilille. Jos maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan maksun viestikenttään nimesi.

Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalla oleville. Mikäli osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle jonossa. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 17.5., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 17.5. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Perhekonstellaatio ja traumatyöskentely Svagito Liebermaisterin kanssa 29.6. – 1.7.2017

Perhekonstellaatio on toimiva ja tehokas tyoskentelytapa, jonka avulla voimme tunnistaa perhesysteemimme kipukohdat. Usein yllättavä, ratkaisukeskeinen tyoskentelytapa tuo ymmärrystä ja uutta näkökulmaa vaikeisiinkin ongelmiin ja elamäntilanteisiin. Nain pääsemme jälleen kosketuksiin sen rakkauden ja yhteyden kanssa, joka yhdistää meidat perheeseemme ja läheisiin ihmissuhteisiimme. Tyoskennellessämme perheen energiakentän kanssa voimme usein tunnistaa menneitä traumaattisia kokemuksia. Työstäessämme traumaa on hyödyllistä osata tunnistaa miten kehomme reagoi traumaattiseen tilanteeseen ja miten voimme tukea kehoa pääsemään yli näistä kokemuksista ja purkamaan hermojärjestelmään lukkiutuneen toimintaenergian.

Tässä ryhmässä osallistujilla on mahdollisuus kokea ja oppia ymmärtämään perheen ehdollistumien syntyä ja saada oivalluksia sekä tyokaluja itsensä ja myös muiden tukemiseen vaikeissa elamäntilanteissa. Niin omaa kasvua etsivien kuin terapia-ammattilaistenkin on hyvä oppia keinoja, jotka auttavat pysymaan läsnä ja päästämään irti vanhoista toimintamalleista ja draamaan pakenemisesta. Traumaattinen kokemus lukitsee sisäänsä suuren määrän jähmettynyttä elämänenergiaa, joka voidaan tuntea ja hiljalleen vapauttaa turvallisessa ja voimavarakeskeisessä ilmapiirissa. Ryhmässä käytetään perhekonstellaation viimeaikaisimpia löytöja sekä traumatyöskentelyn uusia lähestymistapoja. Opimme miten loytaa paikkamme elämässä, miten voimme löytää terveemmän yhteyden perheeseemme ja kehoomme sekä saada kokemuksen siitä, miten kuulumme osaltamme elämän suureen virtaan.

Svagito Liebermeister on todella kokenut ja kansainvälisesti arvostettu perhekonstellaatio-ohjaaja sekä -kouluttaja seka psykologi, psykoterapeutti, meditoija ja somatic experiencing traumaterapeutti. Han on kirjoittanut useita kirjoja, joista
”The Roots of Love, A guide to Family Constellation: Understanding the ties that bind us and the path to freedom” käsittelee perhekonstellaatiota.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla kurssin hinnan (390e) tai ensimmäisen erän (150e) Elontulen tilille. Hinta sisältää ruoan ja majoituksen. Lakanat meiltä 15e. Katso lisää kohdasta ilmoittautuminen.

HEINÄKUU

”INTENSIVE LIFE TRAINING” Neerun kanssa 9 – 15.7.2017

Valmiina lähtöön …?? On aika katsoa elämäntyyliäni, paljastaa jatkuvat valheet ja selitykset.

On aika puhdistaa koko ”talo”. Nyt tai ei koskaan on aika ottaa askel kohti tuntematonta, pelon saattelemana.

On aika antaa mahdollisuus sille, mitä aina olen kaivannut enkä koskaan kohdannut sitä.

SIMPPELIÄ, HELPPOA, HAUSKAA!

Intensive Life Training on matka avoimeen selkeyteen ja se koostuu neljästä eri elementistä:

TAPAAMISET NEERUN KANSSA (päivittäin)

Näissä tapaamisissa teemme syvää puhdistusta kaikesta siitä roskasta, joke estää meitä elämästä elämäämme vapaasti, täydessä selkeydessä. Jatkuvalla läsnäolollaan Neeru tukee osallistujia heidän voimakkaassa puhdistumisprosessissaan koko koulutuksen ajan.

KEHOLLISET AKTIVITEETIT

Liikutamme kehoamme vahvasti ja hengitämme syvälle keskukseemme poistaaksemme kaikki esteet ja traumat, jotka pidättelevät meitä elämästä elämäämme sen kaikessa yksinkertaisuudessa, helppoudessa ja riemukkuudessa.

AVOIN JAKAMINEN

Osallistujilla on mahdollisuus jakaa kokemustaan vapaasti ilman häpeää tai pelkoa.  Se on tapa seistä ”alasti” ja tulla nähdyksi täysin luonnollisena. Vapaa virtaus.

DETOX

 • digitaalinen detox eli kaikkien elektronisten vimpaimien poistaminen käytöstä kolutuksen ajaksi
 • fyysinen detox vahvojen kehollisten harjoitusten (kahdesti päivässä) ja vegaanisen ruoan avulla

Hinnat ja ilmoittautuminen

Voit varata paikkasi maksamalla kurssin hinnan (900e) tai ensimmäisen erän (200e) Elontulen tilille. Hinta sisältää ruoan ja majoituksen. Lakanat meiltä 15e. Katso lisää kohdasta ilmoittautuminen.

Neeru

“Olen vain palveluksessa

kuten digeridoo,

totuus puhuu lävitseni.

Ja koettuani sen kaiken

tässä moniulotteisessa elämässä,

kaiken ilon ja kaiken kärsimyksen,

siitä paikasta

kohtaan ihmiset

pystyn tuntemaan heidät

ja ottamaan heitä kädestä…”

Being in Love -retriitti pareille Kaulikan ja Haripremin kanssa 26.7.-29.7.2018 (klo 18.00-17.00)

Tällä pareille suunnatulla retriitillä Kaulika ja Hariprem jakavat ryhmän kanssa tilan, rakkauden ja tietoisuuden. Heidän kokemuksensa mukaan rakkauden kautta kasvaminen on kaikista luonnollisin ja inhimillisin henkisen kasvun tie. Luonnollinen rakkauden virtaus, joka on mahdollinen rakastavan miehen ja rakastavan naisen välillä on vahingoittunut pahasti tällä planeetalla ja meidän modernissa yhteiskunnassamme. Vain olemmalla uudeestaan yhteydessä rakkauden tilaan, jonka kanssa olet syntynyt, alat muistaa miksi tulit tälle planeetalle. Elämäsi saa  aivan uudenlaista merkitystä ja vastuuta. Eikä ole kyse vain sinun elämästäsi, rakkauden kautta olemme yhteydessä muihin, ja koko tämän planeetan hyvinvointi on riippuvaista yksilöiden heräämisestä elämään rakkaudessa. Hariprem ja Kaulika ovat valmiita jakamaan kanssasi monia aarteita, joita rakkaus on heille antanut.

Hariprem ja Kaulika tapasivat vuonna 2014 tantra festivaaleilla Delhissä, Intiassa. Kaulika on ollut aikaisemmin tunnettu laulaja ja näyttelijä länsi Bengalissa, Intiassa. 2004 hän sai pojan, joka on auttanut häntä suuresti hänen henkisessä kasvussaan. Äitini olemisen kokemus on muuttanut hänen koko elämänsä. 2012 hän lopetti työnsä ja hänestä tuli sannyasin.
Hariprem, on synytynyt Hollannissa, hän on opettanut Tai Chitä ja Kun Futa useita vuosia, 90-luvulta lähtien, jolloin hän asui Osho kommuunissa Puunassa. Vuodesta 2000 lähtien hän on ollut pääasiallisesti tantran polulla ja opettanut useissa maissa ympäri maailmaan. Hänessä virtaa yhdessä sekä taon että tantran viisaus.
Heidän tapaamisensa jälkeen heidät kutsuttiin asumaan Baul ashramiin, länsi Bengalissa. He ovat rakentaneet sinne kauniin Shiva-Shakti temppelin ja enemmän kuin kaksi vuotta he ovat viettäneet yhteisen tantrisen prosessin parissa, sulauttaen maskuliinin ja feminiinin energioita ja nauttien jumalaisesta liitosta.

ELOKUU

Being in Love -retriitti sinkuille Kaulikan ja Haripremin kanssa 2-5.8.2018 (klo 18.00 – 17.00)

Tällä sinkuille suunnatulla retriitillä Kaulika ja Hariprem jakavat ryhmän kanssa tilan, rakkauden ja tietoisuuden. Heidän kokemuksensa mukaan rakkauden kautta kasvaminen on kaikista luonnollisin ja inhimillisin henkisen kasvun tie. Luonnollinen rakkauden virtaus, joka on mahdollinen rakastavan miehen ja rakastavan naisen välillä on vahingoittunut pahasti tällä planeetalla ja meidän modernissa yhteiskunnassamme. Vain olemmalla uudeestaan yhteydessä rakkauden tilaan, jonka kanssa olet syntynyt, alat muistaa miksi tulit tälle planeetalle. Elämäsi saa  aivan uudenlaista merkitystä ja vastuuta. Eikä ole kyse vain sinun elämästäsi, rakkauden kautta olemme yhteydessä muihin, ja koko tämän planeetan hyvinvointi on riippuvaista yksilöiden heräämisestä elämään rakkaudessa. Hariprem ja Kaulika ovat valmiita jakamaan kanssasi monia aarteita, joita rakkaus on heille antanut.

Hariprem ja Kaulika tapasivat vuonna 2014 tantra festivaaleilla Delhissä, Intiassa. Kaulika on ollut aikaisemmin tunnettu laulaja ja näyttelijä länsi Bengalissa, Intiassa. 2004 hän sai pojan, joka on auttanut häntä suuresti hänen henkisessä kasvussaan. Äitini olemisen kokemus on muuttanut hänen koko elämänsä. 2012 hän lopetti työnsä ja hänestä tuli sannyasin.
Hariprem, on synytynyt Hollannissa, hän on opettanut Tai Chitä ja Kun Futa useita vuosia, 90-luvulta lähtien, jolloin hän asui Osho kommuunissa Puunassa. Vuodesta 2000 lähtien hän on ollut pääasiallisesti tantran polulla ja opettanut useissa maissa ympäri maailmaan. Hänessä virtaa yhdessä sekä taon että tantran viisaus.
Heidän tapaamisensa jälkeen heidät kutsuttiin asumaan Baul ashramiin, länsi Bengalissa. He ovat rakentaneet sinne kauniin Shiva-Shakti temppelin ja enemmän kuin kaksi vuotta he ovat viettäneet yhteisen tantrisen prosessin parissa, sulauttaen maskuliinin ja feminiinin energioita ja nauttien jumalaisesta liitosta.

International Forest Therapy Days in Elontuli 6-12.8.2018

Metsän terveysvaikutukset ovat meille pohjolan kasvateille peruskauraa. Meillä Suomessa on menty
metsään, kun maailma kaatuu päälle, kun on haluttu virkistäytyä, lohduttautua, rentoutua ja rauhoittua. ”Metsäterapiaa” eli metsän elvyttäviä ja parantavia vaikutuksia hyväkseen käyttäviä toimintatapoja on käytetty ja käytetään enenevissä määrin ympäri maailmaa. Käytössä on erilaisia tapoja ja suuntauksia, niin kuin on erilaisia metsiäkin. Maailman ensimmäinen International Forest Therapy Days tapahtuma kokoaa ensi kesänä elokuun 6.-12. alan ammattilaisia sekä alalle aikovia jakamaan tietoa, oppimaan toisiltaan ja vahvistamaan yhteisöään Elontulen voimaannuttavissa maisemissa. Järjestämämme seminaaripäivä kokoaa metsän terveysvaikutuksiin keskittyviä tutkijoita mm. Suomesta, Japanista ja Ruotsista, sekä metsänterveysvaikutuksia soveltavia ammatinharjoittajia ympäri Eurooppaa, Amerikkaa sekä myös Aasiaa. Tulossa on myös terveydenhuoltoalan osaajia, sekä luonnonsuojelijoita. Kaikki ilmansuunnat ovat siis edustettuina.
Seminaaripäivää seuraa 4-päiväinen retriitti, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia, syventää ja jakaa
tietoa.

Lisätietoa ja rekisteröitymismahdollisuus löytyy täältä: https://www.foresttherapydays.com