fbpx

Lauri Siiralan loppiaisretriitti – Käsikynkkää elämän ja kuoleman kanssa

05/01/2024 16:00 - 07/01/2024 16:00

Tervetuloa loppiaisretriittiin, jossa astumme alkavaan vuoteen hiljentyen, leväten, leikkien, tanssien ja sukeltaen elämän mysteereihin läsnäolon voimasta käsin. Retriitti tarjoaa tilaisuuden irrottautua arjen kiireistä, maailman melskeestä ja ajatusten pyörteistä syvenevän havainnon ja kokonaisvaltaisen tietoisuuden äärelle.

Yhdessä tutkimme ei-tietämisen maastoa, suostumuksen voimaa ja vastuuta vastata hetkeen yhteisen tarkoituksemme ohjauksessa. Luovan ihmettelyn tila avaa uusia polkuja ja mahdollisuuksia, joiden kautta löydämme yhteyden omaan tarkoitukseemme. Tällä matkalla pieni yhdistyy suurempaan, kun sulaudumme elämän tarkoitukseen ja sen jatkuvan evoluution virtaan.

Retriittiin kuuluu hiljentymistä, vuorovaikutteisia sessioita, liikettä, ääntä, kosketusta ja syvenevää läsnäoloa. Se tarjoaa tilaisuuden tutkia nykyhetken mysteeriota, muutoksen voimaa ja syventyä elämän todellisempiin ulottuvuuksiin. Retriittipaikkana toimii hirsirakenteinen Elontulen kurssikeskus, kauniilla paikalla luonnon keskellä, reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Huomaa aikaisen ilmoittautujan edullisempi hinta, kun ilmoittaudut 8.12. mennessä! Lue tarkempi kuvaus, sekä käytännön tiedot, hinnat ja peruutusehdot alta.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen info@laurisiirala.fi tai soittamalla/tekstiviestillä numeroon 045 6781303.

Toivomme sinulle antoisaa retriittiä!

Kaikki kokemus alkaa ja ilmenee minussa, kun uppoudun läsnäoloon nykyhetkessä. Sen arvo ja tarkoitus laajenevat, kun elän mahdollisimman tietoisena ja välitän olemustani kohtaamilleni ihmisille sekä koko luomakunnalle. Kosmisen elämän kutsu meille on liittyä maaäidin suureen perheeseen, jossa jokainen on merkittävä jäsen. Samalla se on ikiaikaisten myyttien toteutumista nykyajassa, kun yksilöllinen roolimme yhtyy yhteisön tarinaan loputtoman pyhiinvaelluksemme keskellä.

Jokaisella yksilöllä on uniikki tietoisuuden siemen, eli hyve, joka on puhtaimmillaan rakkautta. Rakkaus on voima, joka kutsuu jokaista löytämään yhteyden sen kirkkauteen. Jokainen meistä on omanlaisensa metodi, luova väylä, jonka kautta rakkaus ja kuolematon elämä virtaavat ja toteutuvat, palvellen kokonaisuutta.

Työmaa on niin pieni kuin suurikin, ja löydän itseni aina sen keskeltä, missä hyvänsä herään ja nukahdan, uudelleen ja uudelleen. Herätessäni olen yhä hengissä elävän ruumiini sisällä, elämän hengen virratessa minuun ja kauttani tilanteeseen, jossa ilmennyn elämän työmuurahaisena, osana suurempaa yhteisöä, yhteiskunnan ja koko luomakunnan kekoa.

Ihmisyksilönä olen merkittävä osa tätä valtavaa kokonaisuutta. Jokapäiväinen elämäni tässä ja nyt on tila, missä voin täyttää osani ihmiskunnan ja koko luomakunnan näytelmässä. Osuuteni on selkeä: pyrin tuomaan tietoisen rakkauden avautumisen omaksi ja yhteiseksi hyväksi, uudelleen ja uudelleen ad infinitum!

Rakkaus, älykäs, leikkisä, ja ikuisesti kehittyvä luova voima, kutsuu minua ja muita liittymään siihen kuoroon, jossa laulamme rakkauden luovaa kiitoslaulua koko luomakunnalle. Mahdollisuutta tähän ei tarvitse etsiä, sillä suuri ohjaava luova voima koreografioi tapahtumat. Tehtäväni on olla läsnä, kuulolla ja valppaana, valmis vastaamaan – nyt!

Yhteys nykyhetken mysteerioon ja muutoksen voimaan on kulkua käsikynkässä elämän ja kuoleman kanssa, kultaisella keskitiellä, yksin mutta samalla yhdessä toisten kanssa, muuttuvien tilanteiden kentällä. Konstit on monet ja aina uudet, sillä mikään ei saa pysyä muuttumattomana. Kuoleman laki ei salli elämän kuolla, vaan se mikä on aikansa elänyt, antaa tilaa uuden syntymiselle elämän muodonmuutoksen kautta.

Synnyn uudeksi ja autan muita olemalla mitä olen, ikuisessa nykyhetkessä, juuri näin ja juuri nyt. Olen pisara meressä ja meri pisarassa, osa elävää kokonaisuutta rationaalisen ihmismielen tällä puolen.  Merta edemmäs kalaan ei minun koskaan tarvitse lähteä.

Retriitin päävastuussa ja ohjaksissa toimii Lauri Siirala, joka on vuodesta 1984 lähtien ohjannut monipuolisia kursseja ja retriittejä sekä Suomessa että ulkomailla. Lauri ohjaa osallistujia vuorovaikutteisissa sessioissa ja erilaisissa harjoituksissa sukeltamaan syvälle nykyhetkeen ja vapautumaan ajatusten ja tunnetilojen hallinnasta. Lauri Siiralan kotisivut: www.laurisiirala.fi

Alma Sipilä kutsuu meitä tästä hetkestä nousevaan tanssiin, liikkeeseen, ääneen ja lauluun. Alma on laulaja-lauluntekijä, jolle liike ja ääni ovat ennenkaikkea laskusiltoja takaisin oman kehon elävään läsnäoloon.

Retriitin järjestäjä, Iina Pennanen, toimii monipuolisena ja ennakoimattomana tukena sekä apuohjaajana.

Jokainen retriittiin osallistuva on olennainen osa kokonaisuutta, toimien tärkeänä apukätenä, viestinviejänä, näkijänä ja tekijänä – ikään kuin myyttinen Prometheus tai Epimetheus, pukeutuneena nykyhetken vaeltajan asuun. Yhteinen verkostomme ja luovuutemme saavat retriitin aikana avautua ilman ennalta määrättyjä rajoitteita. Osallistujilla on tilaisuus tuoda oma panoksensa tai lahjansa yhteiseen tilaan retriitin aikana.

Retriittiimme avautuu yhteisen elämämme rytmeistä ja kohtaamishetkistä. Käytämme menetelmiä, jotka herättävät luonnollisten toimintojen, kuten hengityksen, syömisen, levon, liikkeen, äänen, kosketuksen, katseen ja kuuntelun, uusiin taajuuksiin. Samalla se kutsuu meidät tutkimaan muutoksen, luovuuden, sattumien ja yllätysten voimia, jotka haastavat meidät ihmettelemään ja olemaan uusia. Kohtaamisten hetket eivät ainoastaan tarjoa tilaisuuksia kohdata keskeneräisyyttämme, vaan myös yllättäviä mahdollisuuksia vapautua omista olettamuksista, menneistä pienistä tai suurista traumoista, kivusta, katkeruudesta ja surusta.

Retriitin kuluessa siirrymme suhteellisen todellisen olemassaolomme rajoista kohti elämän todellisempia ulottuvuuksia. Muutoksen voima avaa aina uuden mahdollisuuden luopua aikansa eläneestä ja sulautua osaksi elämän jatkuvaa luomistyötä, juuri tässä hetkessä. Helppoa se ei aina ole, mutta se on yksinkertaista rentoutuessani läsnäoloon ja ollessani yhteydessä kokemukseni ohjaavaan viisauteen.

Jokainen hetki on uusi mahdollisuus toimia kuin alkemisti: löytää muutoksen voima omassa sisäisessä voimalassamme, missä kuolema menneisyydelle ja nykyhetken avautuminen synnyttävät jotain ennenkokematonta ja uutta.

Jos et ole vielä tutustunut Laurin kirjaan ”Pyhiinvaellus nykyhetkeen, juuri näin – juuri nyt” (Basam Books 2022), suosittelemme hankkimaan sen käsiisi ja lukemaan, sillä se kattaa retriitin teemat ja palvelee samaa tarkoitusta. Tulemme kuitenkin kirjoittamaan sitä jälleen uusiksi ja harjoittamaan nykyhetkessä olemisen pyhää yksinkertaisuutta yhteisten hetkiemme tutkimusmatkalla.

RETRIITIN AJANKOHTA 5.-7.1.2024, pe klo 16:sta su noin klo 16:een.

PAIKKA  ELONTULEN kurssikeskus, Merkniementie 94, 09120 Karjalohja.

Elontuli on alunperin paikalle tuotu hirsinen vanha koulu, nykyinen kaunis ja viihtyisä kurssikeskus rauhallisen luonnon keskellä. Majoitushuoneita on eri kokojaja WC:t ja suihkut sijaitsevat käytävillä. Matkaa Elontuleen on reilu tunti autolla HelsingistäTampereelta noin 2,5h. Pyrimme järjestämään saapumiset kimppakyydeillä, jos vain mahdollista. Jos tämä ei onnistu, voit myös saapua bussilla, kuljetus pysäkiltä järjestyy pientä korvausta vastaan. Tulo-ohjeista ja bussiyhteyksistä voit lukea tarkemmin Elontulen sivuilta tästä.
Katso myös Elontulen esittelyvideo.

Puujärvenrantaan on 200m, rannassa on sauna ja laituri, talvella myös avanto. Sauna on käytössämme lauantai-iltana, jos sitä on säiden puolesta mahdollista käyttää.

HINTATIEDOT
Hinta koostuu kurssiosuudesta ja täysihoito-osuudesta:

TMI DHARMENIN KURSSIOSUUS
Earlybird-hinta 8.12. mennessä ilmoittautuneille 220€.
Tämän jälkeen hinta 250€.
Kurssiosuudesta maksetaan Toiminimi Dharmenin tilille puolet ilmoittautumisen yhteydessä ja loppuosa ennen retriitin alkua. Retriittimaksun voi maksaa myös erissä, miten yhdessä sovimme.

ELONTULEN MAJOITUS-JA RUOKAILUT
Majoitus-ruokapaketti maksetaan viikkoa ennen retriittiä Elontulen tilille.
Jaettu huone omilla lakanoilla 220€/hlö.
Lakanoiden vuokra 20€/viikonloppu.
Yhden hengen huonelisä 40€/yö eli 80€.

Ruokamme retriitin aikana on monipuolista kasvisruokaa. Kerrothan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi
p.045 6781303
(myös Whatsapp)

PERUUTUSEHDOT:
Maksamalla ensimmäisen erän sitoudut maksamaan koko osallistumismaksun. Tai voit itse ilmoittaa tilallesi toisen osallistujan, joka maksaa osallistumismaksun ja majoitus-ruokapaketin puolestasi. Muussa tapauksessa maksuja ei voida palauttaa ilman lääkärintodistusta. Mikäli sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, se kattaa yleensä sairastumisen myös kotimaan matkojen (retriitin) osalta.
Retriitin järjestäjällä (Toiminimi Dharmen) on oikeus ennen retriitin alkua siirtää se toiseen ajankohtaan, jos siirron syynä on päävetäjän (Lauri) sairastuminen tai muu hyvin perusteltu syy.
Retriitin järjestäjä ei vastaa peruutuksista, vahingoista tai viivytyksistä, jotka johtuvat ulkopuolisista tekijöistä, ja joita järjestäjä ei olisi voinut estää.

Maksamalla ilmoittautumismaksun sitoudut näihin peruutusehtoihin.