fbpx

Wholebeing Hela ditt välbefinnande

22/11/2019 18:00 - 24/11/2019 15:30

• Saknar du tid för dig själv i vardagen och har svårt att hitta tillräckligt med tid för återhämtning?

• Är du den som satsar all din tid på arbete, nära och kära men glömmer bort dig själv?

• Känner du dig stressad och har svårt att hitta en balans mellan arbete och fritid?

Unna dig ett veckoslut att ta hand om dig själv och stärka ditt välbefinnande. Välkommen med på Wholebeing, en helg med välbefinnande för hela dig.

Wholebeing är en unik kombination av positiv psykologi, yoga och inslag av mindfulness. Vi stärker välbefinnande genom att se till hela människan, både sinne och kropp. Du får fokusera på lycka och glädje, närvaro och lugn, styrkor och ett meningsfullt liv.

Positiv psykologi

Positiv psykologi handlar om att se och stärka det goda i dig. Fokus ligger på att mångsidigt stärka ditt välbefinnande genom nya vetenskapligt beprövade metoder och praktiska verktyg. Du får kartlägga dina styrkor och lära dig använda dig av dina styrkor för ökad självkänsla och välbefinnande men också som verktyg att hantera utmaningar och stress.

Yoga

Delta i vår sköna hatha yoga under veckoslutet. Du är välkommen oberoende om du är nybörjare eller har yogat tidigare. Yoga är att hitta en balans mellan kropp och sinne genom rörelse och andning. Varje människa är unik och alla yogar på sitt eget sätt utgående från sina förutsättningar. Samtidigt som vi tränar rörlighet, flexibilitet och styrka är yogan prestationsfri och kan vara ett sätt hitta balans i den ofta hektiska vardagen.

Mindfulness

Mindfulness handlar om att stanna upp här och nu, att se varje ögonblick helt och fullt med alla möjligheter det innebär. I vardagen styrs vi lätt av vår autopilot. Genom mindfulness ökar vi vår förmåga att se nya möjligheter i nuet. Genom mindfulnessövningar kan vi också träna vår omtanke om oss själva och andra.

Kursledare

Johanna ”Tara” Höglund har en bred utbildning inom hatha yoga. Johanna är Integral Yoga® Hatha lärare och undervisar yoga även enligt Finlands Yogaförbunds principer (FYF®). Johanna driver företaget Mindful Movements i Vasa och är även mindfulnessinstruktör. Mera information om Johanna hittar du på www.mindfulmovements.fi

Åse Fagerlund är doktor i neuropsykologi, psykoterapeut och mindfulnessinstruktör. Åse har i flera år forskat i att öka välbefinnande hos barn, unga och vuxna genom metoder i positiv psykologi med mycket goda resultat. På sidan om sina jobb som forskare och psykoterapeut föreläser Åse om välbefinnande och positiv psykologi. Mera information om Åse hittar du på www.positivpsykologi.fi.

Kurspris: 400e, inkluderar allt program, helpension samt del i 2-4 personers rum (enkelrum till tilläggspris).

Earlybirdpris 350e om du betalar innan 30.09. Priserna inklusive moms.

Anmälan: asefagerlund@gmail.com

Program:

Fredag:

Kl 18-19 middag

Kl 19-20 Wholebeing: presentation och inledning

Kl 20-21 kvällsyoga

 

Lördag:

Kl 8-9 morgonyoga

Kl 9-10 frukost

Kl 10-13 positiv psykologi och mindfulness

Kl 13-15 lunch och fritid

Kl 15-16.30 positiv psykologi och mindfulness

Kl 16.30-18 Integral yoga

Kl 18-19 middag

Friare kvällsprogram, bastu

 

Söndag:

Kl. 8-9 morgonyoga

Kl 9-10 frukost

Kl 10-13 positiv psykologi och mindfulness

Kl 13-14 lunch

Kl 14-15 Avslutning

Kl 15 eftermiddagskaffe, avfärd